maanantai 20. elokuuta 2012

Santander (Marika is in Santander with Aatos and Suvi)

Heips,

Huh! Huh! Eilinen seikkailu meni laivassa hyvin. Voimme kuiten suomalaisina olla ihan tyytyväisiä Itämeren laivoihin kaikilta puitteilta. Laiva oli suht. uusi. Rakennettu 2004 ja se myös näkyi useissa paikoissa. Hytti oli aivan samaa luokkaa kuin Itämeren laivoissa ja ruoka ym. aivan yhtä kallista :)

Muuten sitten tuleekin miinuksia. Palvelu kohteliasta, mutta kaikki laivan henkilöstöön kuuluvat ranskalaisia (näytti brittany ferry kulkevan ranskanlipun alla). Tämä ihan ok, ei minulla mikään ranskattaria vastaan ole, mutta oletko ikinä kuulluut ranskalaisten puhuvan englantia? No et varmaan usein ole, sillä eiväthän ne yleensä englantia puhu, mutta kun he puhuvat, täytyisi silti osata ranskaa ;) ... No joo... Ehkä hieman liioittelin, mutta en ainakaan paljoa laivan henkilöstön osalta :)

Toinen miinus oli puutteelliset leikkitilat. Laivalla noin 2400? matkustajaa. Arvaatte varmaan, että tuohon määrään mahtuu lapsia (suurempia ja pienenpiä)
ja sitten ainoiksi leikkitiloiksi tarjotaan Kemin Hessburger-ravintolan kiikkumatila (ilman pallomerta) ja Tornion uimahallin poreamme ja kylmävesiamme (pienellä liukumäellä) :)

Viimeinen miinus kruunaa edellisen, sillä aallot Biskajalle ovat tunnetusti suurempia. Eilen oli "tyyni" ilma merellä ja näkyvissä oli ainoastaan maininkia, mutta maininki oli kuiten niin suurta, että ruokatarvikkeet tippuilivat pöydiltä lattioille, vanhukset kaatulivat jne.

Kävellessä tuntui, että vuoroin litistyi metrin ja sitten taas venyi metrin.. Itselläni alkoi masussa kiertämään, mutta ajattelin, että jumatsuuka..minä olen matkustanut merellä suht. pitkään tänä kesänä ja en kyllä ole merisairaana täällä.... ainakaan ensimmäisenä :) ihmettelin tovin, että onko tämä totta, että kukaan ei voi pahoin, MUTTA sitten niitä herkuteltuja rapusalaatteja alkoi lentelemään, niin nuoremmilla kuin vanhemmilla...ja tottakai tosi moni "laattaus" osui keskelle lattiaa :( Kävimme pienillä iltatorkuilla ja palatessamme näimme viisitoista keltaista kylttiä, joissa luki "varokaa juuri pestyä lattia"...ja haju.. se oli sanoinkuvaamaton :( Itsekseni mietin vain, että minkähänlaista on Brittany Ferryllä lokakuussa syysmyrskyn aikaan?

Aamulla ihana laivahenkilökunta herätti meidät klo 07.00 kertoakseen, että aamupalaa on tarjolla laivan ravintolassa (kolmella eri kielellä), vaikka itse laivahan oli perillä Santanderissä vasta klo 12.15. Kätevää näin laivalta...kaikki lapsiperheet hereille ja ostamaan aamiaista :) Nythän muuten tämä aikavyöhykematkailumme koki takapakin, kun hyppäsimne tunnin takaisin kohti Suomea...

Lähestyessämme määränpäätä oli huisia seurata uusia maisemia hiekkarantoineen ja nyppylöineen. Ilma oli kostea ja kuuma ja meidän typy oli tuskissaan... Kyllä minä mietin, että mitähän tästä tulee, mutta mieli oli uskoa täynnä.

Espanjalaiset eivät ilmeisesti useinkaa näe tämmöisiä blondeja skandinaaveja. Työ on ollut seurata kakaroita, kun kaikki, etenkin vanhukset ovat koko ajan silittelemässä. Ja jos ranskalaiset puhuvat huonosti englantia, niin ei nämä espanjalaiset puhu sen paremmin. Itse asiassa päivä on ollut tuskainen juuri tästä syystä (ja on tuota hellettäkin riittänyt..näyttää naapuriravintolan lämpömittari edelleen 25 astetta, vaikka kello yhdeksän). Monta kertaa olen toivonut Ritvan (rakkaan anoppini), tai Anskun (ystäväni) olevan täällä kielitaitoineen. Huh huh!

No nyt olemme kuiten hoitaneet asiamme. Olemme saaneet a) nettiliittymän kuukaudeksi (tai ainakin toivon niin, kun myyjä ei puhunut englantia (kansalaisuutemme näyttää olevan sopimuksessa Filibbiinit)) b) olemme saaneet tietoon bussiaikataulun La Corunaan (lähtö huomenna 21.30 ja perillä olemme 03.30...jes!, tai tästäkään en ole aivan varma, kun info-pisteen täti ei puhunut englantia) ja c) olemme löytäneet itsellemme yöpaikan...ja tämä onkin sitten ainoa varma asia, sillä köllettelemme jo sängyssä :)

Pakarani, pohkeeni ja pääni huutavat apua (aamun kannoin selässäni matkalaukkua ja sylissäni Suvia ja illan olen kantanut selässäni reppua ja edelleen sylissäni rakasta tytärtäni) ja näiden fyysisten oireiden lisäksi pääni on puhki päivän stressitekijöistä (löytää edelliset asiat ja pitää huoli noista välillä hyvinkin itsepäisistä lapsosista).

Nyt nukuttaa ja huomenna haasteet vain jatkuvat... Toivottavasti miehet Biskajalla pääsevät fyysisesti ja henkisesti helpommalla ;)

Kaiken tämän jälkeen on kuitenkin hyvä mieli. Täällä kasvaa palmuja, ilma on lämmin ja me olemme kaikki kunnossa :)

Hyvää yötä kaikille!

Ps. pieni sisäpiirikysymys: ketähän mahtaa Suvi tavoiltaa muistuttaa, kun tahtoo omien sanojensa mukaan "työttää" kaikkia ääntelehtiviä sähkölaitteita? Veneen CD-soittimeen oli työnnetty porkkanaa ja näkkäriä ja ilmanjäähdyttimeen laitettiin juuri sipsejä, koska sillä oli kuulemma "nääkä" :) ?