sunnuntai 26. elokuuta 2012

Pari päivää La Corunassa

Heips,

Täällä on ollut mukavaa. Aurinko on paistanut ja välillä on vettäkin sadellut, mutta mikäs siinä...vesi on lämmintä ja peseepähän venettä suolasta.

La Coruna on todella miellyttävä kaupunki. Tunnelma on suurkaupunkimainen, vaikka itse kaupunki tuntuu näin äkkiseltään suht. pieneltä. Julkinen liikenne toimii tehokkaasti ja halvasti. Bussilipun hinta kaupunkialueella 1,20. Olen oppinut jo hyväksymään sen tosiasian, että en kieltä handlaa, mutta sillä mennään mitä on. Välillä tulee itseäkin huvittavia hetkiä, kun esimerkiksi haluan vesiletkun eikä toinen sitä ymmärrä... Koitappas imitoida vesiletkua joka menee veneen vesitankkiin :).... "ei, en halua juomavettä", "ei, en halua letkun kiinnitintä, vaan haluan sen letkun" jne. Yritys itseltäni onnistui hieman näyteltyäni ja sehän tässä tapauksessa jälleen riittää.

Olemme nauttineet kiireen jälkeen olostamme. Olemme oikeastaan viettäneet niin normaalia arkea kuin vain voimme näissä olosuhteissa. Ollaan pesty pyykkiä unohtamatta veneen ainaisia huoltohommia, mutta olemme leikkineet lasten kanssa ja kuljailleet niin rannalla kuin kauniin kaupungin kujilla sekä syöttäneet suuren akvaariomme (valtameri) eri värisiä ja kokoisia eliöitä.

Toissailtana kävellessämme kaupungilla törmäsimme (Ruusu ystäväni ei ikinä usko..) oikeaan sinfoniaorkesteriin, joka soitti torille pystytetyllä lavalla valtavalle määrälle ihmisiä ilmaiseksi! Eilen kävelimme samaiselle torille ja vuorossa oli jazz/blues tyyppistä musiikkia ja tänään...samainen sinfonia höystettynä operetillä :) ...jos Espanjalla on jossakin rahallisesti tiukkaa, niin ei se ainakaan paikallisesti täällä näy ;)

Tänään kävimme illastamassa mukavan Suomalaisen pariskunnan kanssa, jotka ovat lähteneet muutaman vuoden kestävälle matkalleen yhdessä kahden lapsensa kanssa. Aatos leikki innoissaan uusien kavereidensa kanssa ja Suvi seurasi perässä... Huomenna heidän matka kuitenkin jatkuu eteenpäin, mutta ehkä me vielä (toivottavasti) tapaamme viimeistään Kanarialla.

Tapasimme tänään toisenkin Suomalaisen veneilijäperheen, mutta heidän matka jatkui pari tuntia tapaamiemme jälkeen. Toivottavasti heidätkin näemme myöhemmin uudelleen...ainakin reittimme kulkevat samoja rantoja aina Karibialle, joten eiköhän jossakin päästä taas kuulumisia vaihtelemaan :)

Nyt olemme väsyneitä... Kirjoittelen huomenna lisää :) tässä muutamia kuvia. Konserttikuva eilisillalta, kun lavalla jazz/blues musiikkia. Nyt yritän nukahtaa...ulkona vielä espanjalaiset tanssivat, laulavat ja juhlivat...

On se niin villiä tämä maailman meno. Sama sininen planeetta, mutta niin erilainen eri puolilta....

Hyvää yötä kaikille.