torstai 16. elokuuta 2012

Portsmouth (Iso-Britannia)

Heips,

En sitten eilen kuitenkaan jaksanut illalla kirjoittaa, vaan onnellisesti nukahdin :)

Juuri lähdimme reippaan tuulen saattelemana kohti seuraavia haasteita :) sateinen päivä tänään, mutta tuulta reippaasti. Reipas tuuli se onkin meidän veneen ystävä. Rouva menee vakaasti ja lujaa. Joskus venekauppoja tehdessämme saimme kuulla tämän saman. Veneemme on hurjemman kelin vene. Vieressä suuret ja pienet lasikuitupurret hyppivät keula välillä vedenalla ja meidän rouva puolestaan halkoo aaltoja tasaisesti ja vakaasti keulan juuri pomppimatta.

Lasikuituveneistä puheenollen, onpas täällä kuulkaa väkeä veneilemässä... Tällaisella säällä! Me olisimme Letolla pistäneet oven tiukasti kiinni ja pelanneet korttia kynttilänvalossa... Mutta eipä näytä täällä menevän niin. Juuri tuossa laskeskelin, että vieressämme kiitää noin 50 purjevenettä luonnollisesti samaan suuntaan kuin me... Joko ymmärrät miksi? vastaus: no tietenkin siksi, että virtaus vie meitä huimaa vauhtia juuri tuohon suuntaan :) ....kuka nyt haluaisi vastavirtaan purjehtia ;)? Villiä tämä on edelleen. Purjehdinne juuri paikan yli joka kuivuu matalanveden aikaan kahluusyvyyteen. Nyt vettä oli neljä ja puoli metriä.

Portsmouthin satama itsessään oli jälleen valtava ja komia. Sataman reunalla suuri vihreä majakkalaiva toivotti vierailijat tervetulleiksi. Majakkalaivasta löytyi ravintola, pesutilat ja pesutupa. Laiva toimi sataman tämän laidan tukipisteenä, nimittäin satamakonttoriin sataman toiselle laidalle matkaa kertyi puoli mailia!

Majakkalaiva huokui jälleen historiaa, mutta nyt kun minä olen kunnostautunut tämmöisenä pesutilojen arvostelijana, täytyy todeta, että täällä pesutiloissa suihkua lukuunottamatta kaikki oli kunnossa. Laivan alakäytävä oli täynnä henkilökohtaisia suihkuhuoneita. Suihkuhuoneissa oli teak-verhoilu, wc, suihkukaappi ja siistit allaskalusteet peileineen ja hiustenkuivaimineen. Joo.. suihku itsessään oli taas erikoinen "seinäräkijä", mutta vettä tuli ja lämmintä.

Aamulla kävimme nauttimassa aidon englantilaisen aamiaisen laivan ravintolassa. Lautasellani "lillui" rasvassa paistettu muna, kaksi makkaraa, pekonia, "kalapuikko", paahtoleipää ja tottahan toki myös papulillinkiä... Huh! Huh! Kaikki tämä (jos olisi jaksanut) olisi tullut huuhtoa alas suurella kupilla teetä... Jälleen ehkä yksi asia suihkujen lisäksi joita en tästä maasta ikävöi, mutta makuja on monia...Perheen miehet olivat aamiaisesta nimittäin ikionnellisia. Suupielet rasvassa Aatos veteli omaa aamiaistaan ja totesi perään, että olipas hyvää!

Kuulostiko hyvältä? Haluaisitko omistaa venepaikan kyseisestä satamasta? Se onnistuu hintaa 500 puntaa, ei sentään kuukaudessa, vaan jokaiselta metriltä jota veneestäsi löytyy. Meidän veneelle venepaikka maksaisi 13-14,5*500 eli noin 7000 puntaa/vuosi... Joo, hinta tosiaan vuodelta (täällä veneet useimmiten vain pestään ja lasketaan takaisin veteen), mutta voithan laskea tuosta hinnan pelkälle kesäkaudellekin :) Tuntuuko Leton hinnat vielä kovilta ;) ?

Nyt taivas alkaa repeilemään. Lapset katsovat Aku Ankkaa, Markku ohjaa purttamme ja minä kirjoitan...ja hymyilen :)

Palaillaan!