keskiviikko 29. elokuuta 2012

Aurinkoa, huoltoa, shoppailua ja kieliongelmia

Heips,

Aamu alkoi maittavasti makoisalla juustokimaralla, kekseillä, ilmakuivatulla kinkulla ja viinillä (hintaa yhteensä 5 euroa). Lapset saivat juustosta päivän kalsiumannoksensa ja uuden elämyksen venekodissamme. Kokemus oli jopa niin hyvä, että päätimme toistaa sen iltapalalla.

Aamu siis alkoi hyvin ja maittavasti, mutta sen jälkeen alkoikin virallisempien asioiden hoito ja miten siinä luulimme onnistuvamme? No huonosti...

Olemme siitä asti, kun olemme tulleet Corunaan koittaneet olla yhteydessä huoltosatamaan Marina Secaan. Ajatuksenamme on ollut, että rautarouvamme saisi uuden maalin kylkiinsä, kun on niin komiat ruostevanat niissä koristeinaan :)

Olemme saaneet satamasta myönteisen viestin nostolle ja maalaukselle, mutta yhtäkkiä viestit ovat loppuneet. Tänään sitten laitoin hieman tiukemman viestin satamaan, sillä tokko heille luulisi rahan kelpaavan. Sain sitten vastauksen, että "voi, voi..koko huoltohenkilökuntamme on lomalla ja palaa töihin 5.9.2012"... No niin... Mikä on maa, jossa sesonkiaikaan laitetaan kaikki(!) huoltohenkilöt lomalle yhtäaikaan? Sitähän voisi verrata tilanteeseen, jossa hyvän tilauskannan aikana kaikki Outokummun kunnossapitomiehet laitettaisiin lomalle :). Äly hoi, älä jätä! ...vaan voihan jälleen kyseessä olla jokin valtiollinen/kulttuurillinen juttu jota en vain ymmärrä.

No minä en luovuttanut, vaan laitoin lisäviestiä, että joskos satamasta löytyisi joku joka voisi arvioida maalauksen kustannukset jne. Selvisi sitten seuraavaksi, että satamaan saadaan joku, mutta hiekkapuhallusta he eivät pysty tekemään eikä kaupungissa (450 000 asukasta) ole ketään joka sen voisi tehdä!!?? No terve!

Hieman jälleen keskustelimme ja sitten seurasi seuraava kysymys. Miksi ihmeessä me haluamme hiekkapuhaltaa lasikuituveneen? Tässä vaiheessa itselläni alkoi jo hikipisarat nousemaan otsalle, mutta tyynesti kerroin heille, että kuten jo useammassa viestissä olemme maininneet, veneemme on terästä ja siinä on ruostetta, vai ruostuuko täälläpäin myös lasikuitu?

Voi tätä kielimuuria välillämme.... :) itseäkin jo hymyilyttää... No huomenna menemme käymään Secalla ja katsomme mitä saamme aikaiseksi. Itsestäni alkaa jo kyllä tuntumaan koko homma epätoivoiselta yritykseltä ja epäilenkin, että tulevatkin vieraamme saavat asustella ruosterantuisen rautarouvan hyvässä huomassa :) Naapuriveneen brittiherran kanssa jutustelin ja hän nauroikin, että meillä on mitä parahin varassuoja ja venettä ei tulisi missään nimessä maalata, sillä silloin se alkaisi kiinnostamaan myös varkaita. Hän itse sanoi purjehtijana heti huomanneen uudet purjeemme (joka voisi olla vihje siitä, että sisällä voi olla jotain muutakin uutta), mutta varkaat eivät sitä kuulemma huomaa ja jättävät veneen mitä todennäköisimmin rauhaan....toivottavasti!

No tämä maalausesta tällä erää...

Aamupäivästä kävin myös seikkailemassa paikallisessa Stockman tavaratalossa (Corte Ingles). Siellähän pää meni aivan pyörälle ja onnistuinkin tekemään muutamia heräteostoksia Suvin shortsien lisäksi. Yleensä näitä heräteostoksia ei kannattaisi tehdä ja ehkä myös nyt ne olisi voinut jättää tekemättä ;)

Illasta kävimme seikkailemassa samaisessa paikassa myös koko perheen voimin. Viereiseltä ostarilta löytyi myös ruokamarketti, josta saimme täytettä jääkaapillemme. Ostimme myös jonkin sortin ötökkähoukuttimen, sillä aamulla huomasin olevani täynnä "sääsken (paikallisen ötökän)" puremapatteja. Toivon todella, että syyllisenä on jonkin sortin moskiitto. Paljon inhottavampi ajatus olisi peitossa asustelevista nahkanpurijoista, saati sitten veneellämme asustavasta hämähäkistä, joka tehokkaasti kyllä kutoo verkkojaan ja pyydystää kärpäsiä, mutta en sitä haluaisi reisiäni pureskelemaan... Ei vaiskaan... Mummo voi olla siellä ihan rauhassa... Ei täällä ole lihansyöjähämähäkkejä, vaan syylliset taitavat olla tuommoisia ihan pikkiriikkisiä mäkärän tapaisia pulloharja-tuntosarvet omaavia öttiäisiä:) meillä on myös sänkyjen päälle asennettavat verkot veneessä, mutta kokeillaan toimiiko tämä sähköllä pelittävä hajustin nyt ensin :)

Mutta nyt sänkyyn! ...katsotaan kuinka monta kutisevaa pattia löytyy tämän yön jäljiltä ;)

Hyvää yötä kaikille ja huomenna muutamme tuonne Marina Secaan hieman syrjemmälle ydinkeskustasta.