maanantai 6. elokuuta 2012

Kuinka paljon voi sataa?

Heips,

Tänään matkamme jatkui tänne Amsterdamin laitamille kuurosateiden ja ukkosten saattelemana.

Oletko ikinä pitänyt silmiä auki suihkussa? Varmaan olet. Lisätään vähän haastetta. Kokeileppas seuraavaksi seistä suihkussa silmät auki ja katso samalla kohti suihkua, josta vesi tulee ulos. Onnistuiko? No jos onnistui, lisätään vielä vähän haastetta. Katsoppas suihkua siten, että väännät paineen täysille. Paineen tulee olla niin kova, että nenään sattuu pisaran osuttua siihen. Tämän jälkeen koita katsoa kattopaneeleita suihkuavan veden takaa ja vaikka laskea niissä olevia oksakohtia. Jos onnistuit tässä, tervetuloa Alankomaihin! Haastetta lisäsi meidän kohdalla vielä liikkuva vene, hurja määrä muita vesillä liikkujia ja SUMU. Välillä kuurojen mukana tuli niin totaalinen hernerokkasumu, että hyvä oli, jos veneen keulan erotit. Hyvin vaikeaa. Tulimme koko matkan tuttavapariskuntamme perässä. Perheen mies on purjehduksen opettaja ja hän sanoi, että olipas vaikea keli.

Sumuun ja sateeseen saa vielä lisätä äkilliset ilmavirtaukset. Meillä oli isosta purjeesta vain noin puolet esillä ja kesken hernerokkasumun syöksyvä tuulivirtaus kallisti yhtäkkiä venettä niin, että tipahdin istumakaukalon lattialle :) tässä vaiheessa kipitin kerimään myös ison pois. Huh huh! Kaikesta huolimatta hieno kokemus ja koin sen paljon mieluummin täällä kuin Pohjanmerellä.

Nyt olemme aurinkoisen ja helteisen Amsterdamin esikaupunkialueella. Odotamme vielä tovin ja sen jälkeen menemme läpi seuraavan sillan jonka takana joudumme odottamaan yötä kello kahteen ennen kuin sillat Amsterdamin läpi aikeavat. Ilmeisesti yksi siltavahti kulkee vierellämme pyörällä aukaisten aina yhden sillan, jonka jälkeen veneet kulkevat läpi, sitten seuraavan jne.

Ja väkeä...sitä kuulemma riittää :)

Toivottavasti sateet vähän hellittää.

Palaillaan!