torstai 16. elokuuta 2012

Isle of Wight (Iso-Britannia)

Tulimme levähtämään tänne Iso-Britannian suurimmalle saarelle, Yarmouthin satamaan. Tuuli oli kova, päälle 14 metriä sekunnissa ja tällä kohden suoraan vastainen. Saaren suojan ulkopuolella aallot olisivat olleet luultavasti suuria, joten jäämme tähän odottamaan yötä ja jatkamme sitten matkaamme.

Isle of Wight on pääosin turismilla toimeen tuleva saari, jonka yhtenä päänähtävyytenä toimii Osborne-House. Nyt ei kuitenkaan ole kyse Ozzy Osbornen kodista, vaan kuningatar Viktorian ja prinssi Albertin perhekodista, jossa he asustelivat aika ajoin yhdessä yhdeksän lapsensa kanssa. Viktorian hallituskausi kesti vuodesta 1837 aina vuoteen 1901. Olet varmaan kuullut puhuttavan viktoriaanisesta aikakaudesta ja se liittyy juuri tähän pitkään hallintokauteen joka kuningatar Viktorialla oli.

Nyt me täällä pelailemme lasten kanssa pelejä ja kiertelemme kylällä.

Palaillaan!

Ps. Kävimme juuri kyläkierroksen Aatoksen kanssa kahdestaan. Jouduimme käyttämään satamataksia päästäksemme rantaan ja rouvamme on satamassa tukevasti kiinni pohjamudassa. Näimme laiturilla hieman suuremman kokoluokan purjeveneen (niin suuren, että ei kuvaan mahdu). Kylä oli kaunis kaikkine pienine putiikkeineen ja löytyihän perältä myös pieni ruokakauppa jonka valikoimasta löysimme uuden herkun aikuiseen makuun yogurtti päällystettyä inkivääriä. Ompas kuulkaa makiaa :)