keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Pari päivää Lissabonissa osa 1

Heips,

Pari päivää olemme siis tutustuneet Lissabonin alueeseen. Kaunista on ja lämpöäkin vielä piisaa, vaikkakin talven tulon voi jo haistaa ja halut kohti etelää lisääntyvät päivä päivältä.

Lissabon on kaunis kaupunki, jonka kapeat kadut henkivät menneiden aikojen tunnelmaa. Itselleni pisti heti alkuun silmään se, että ensivaikutelma kaupungista on hieman nuhjuinen (paljon graffitteja, roskia jne), mutta kun nämä seikat onnistuu sulkemaan ajatuksistaan pois, on Lissabonilla paljon annettavaa...ihania katukahviloita, kauppoja, nähtävyyksiä jne. ja kaiken kruunaa Portugalilaisten mahtava kielitaito ja ystävällinen asenne.

Eilen tutustuimme historialliseen Lissaboniin. Sovimme lasten kanssa, että koska sunnuntai oli heille, niin maanantai aikuisille ja tiistai taas vuorostaan lapsille...tämä sopi kaikille osapuolille :) Siis historiaa, nähtävyyksiä ja lisää historiaa. Se on sitä mistä me Markun kanssa pidämme, ja isä kyllä...me kävimme taas katsomassa niitä raunioita ;) Onneksi lapsetkin innostuivat vanhasta linnasta, sen tykeistä ja maisemista. Kyllähän lähes kaikesta saa myös lapsille mukavaa, kun asian osaa esitellä oikein .."kukahan osaa laskea edessä olevat portaat?", tai "asuukohan tässä linnassa se linnan kummitus, joka seikkailee siinä ja siinä kirjassa?" jne. Lapsemme ovat onneksi helposti innostuvia ;)

Raunioiden ja kirkkohen lisäksi ajelimme tottakai keltaisilla raitiovaunuilla (ja tottakai ajelimme väärään suuntaan ja sitten piheydessämme kävelimme takaisin), nautimme katumusiikista, söimme hyvää ruokaa (sushipuffet 8,5e!!!), ihmettelimme ihmisiä ja ennen kaikkea...olimme yhdessä.

Alle olen laittanut kuvia eiliseltä..

Ps. Ihmeellisen paljon hasiskatukauppaa täällä tuntuu olevan, kun perheellisillekin ehdotellaan useita kertoja päivässä pussukan ostamista???

Pps. Jos eksyt Lissaboniin, älä heitä julkisten kulkuvälineiden lippua roskikseen sillä sen voi ladata uudelleen... Met heittelimme niitä roskiin pitkin päivää ja maksoimme aina uudesta 50snt...roskiin meni noin 6 euroa ennen kuin tajusimme :)