keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Lissabon ja ihanat pikkuvieraat

Juttu kirjoitettu eilen, mutta netti niin kehno, että lähetys ei ole onnistunut...

Heips,

Täällä olemme pari päivää nauttineet lämmöstä ja ystäviemme seurasta. Paikkoja on nähty ja asioita kokeiltu ja uskoisin, että nyt nukkuvan veneen niin isoilla kuin pienilläkin asukkailla on erittäin hyvä mieli :)

Aurinko on siis paistanut ja pyykit ovat kuivuneet hyvin, mutta ryökäle vie, kun tuo tuuli tulee edelleen väärästä suunnasta ja kovaa. Täältä on lähtenyt muutama vene, mukaan lukien suomalainen Marisol, mutta kaikkien näiden veneiden on täytynyt mennä. Toisilla veneillä on tiukka aikataulu ja maksavat asiakkaat kyydissä ja toisilla on liput varattuna Madeiralta jne. Selityksiä on ollut monia, mutta kyllä me, joilla ei ole kiirettä eikä pakkoa, olemme nauttineet suurkaupungin antimista.

No mitä olemme tehneet? Eilen pikkuvieraat saapuivat ja eilinen meni oikeastaan siinä..."jee, mennään kannelle", "jippii, mennään katsomaan kaloja", "me kalastetaan..(köysillä)", "yhyy...Markku-setä...köysi tippui mereen", "isi!, öysi ippu", "saadaanko me uusi köysi...?" jne. Ja ennen kuin huomasit oli ilta ja väsytti (pikkuvieraat lähtivät unilaivoilla jo hyvissä ajoin matkalle kahden tunnin aikaeron ja pitkän matkan saattelemina).

Illalla vierailimme muuten hulpeassa ranskalaispaatissa (venekuvia löydät heidän blogiltaan osoitteesta www.takadventures.com). Veneen omistajapariskunta on asustellut kolme vuotta Trinidadissa ja heiltä saimme paljon neuvoja Karibian saarille. Veneen pariskunta on ollut meille koko täällä olomme ajan todella mukava ja ystävällinen ja olemmekin siitä heille kiitollisia. Markkukin auttoi muuten heitä yhdessä Mikon kanssa muutama ilta tasksepäin, kun pariskunta oli käynyt Lissabonissa veneajelulla ja mukaan oli tarttunut rysä. Markku kävi irroittamassa rysän sekä ilmeisesti rysässä kiinni olleen tiiliskiven, joka oli kirjaimellisesti veneen kölin päällä (sukelluksesta löydät kuvia myös ranskalaisten blogilta...Markku on kylläkin nimetty Marcoksi)!

Sukeltamaan Markku pääsi myös toistamiseen, kun Itävaltalaisvene tuli pyytämään apua yllättäen rysän irroittamiseen, mutta tällä kertaa potkurista. Potkurissa olleesta leikkurista huolimatta köysi oli punoutunut tiukasti kiinni potkurin ympärille ja sukeltajaa tarvittiin. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Tarinat Portugalista ja rysistä/rapumerroista eivät ole siis aivan tuulesta temmattuja.

No jatinat sikseen... Mitäs me teimme tänään? Tänään heräsimme jo hyvissä ajoin meidän perheen mittakaavassa klo 9.00 (...vieraamme olivat jo käyneet aamusuihkussa jne.) :) Söimme aamupalan ja hyppäsimme junaan. Tänään vuorossa oli paikallinen tietomaa/heureka. Aikainen lähtömme osoittautuikin penninsäästäjälle (eli minulle) oikein hyväksi ratkaisuksi, sillä "tietomaahan" pääsi puoleen hintaan päivän aikaisimpina tunteina (hurja hinta...jopa 3,50). Hyvää oli myös se, että väkeä ei ollut paljon ja saimme rauhassa nähdä ja kokea.

Rakennus oli suuri ja mahtava ja näkemistä/kokemista oli myös paljon. Näyttelytarvikkeista osa oli ostettu Heurekasta ja osa näyttelyistä oli mitä luultavammin kiertäviä, sillä suomalaisia tuotteita oli esillä muuallakin. Tämä oli mielestäni mukava huomata! Lapset tottakai olivat onnensa kukkuroilla päästessään "oikealle" rakennustyömaalle, jossa "oikeilla" työvälineillä rakennettiin "oikeaa" taloja ja he saivat rakennusprojektia "oikeasti" johtaa ja "oikeasti" toteuttaa.

Tiedonähkyisinä siirryimme iltapäivällä bussin ja raitiovaunukyydin saattelemina Lissabonin vanhaan kaupunkiin ja sieltä kaupungin nykyiseen keskustaan ja sieltä takaisin veneelle.

Mukavaa on ollut!

Ja nyt myös veneen emäntä lähtee nukkumaan. Hyvää yötä sinulle ja myös sinulle :)

Ps. Meillä on käytössä sataman wifi ja se on hidas. Tästä syystä latailen kuvia hieman jälkijunassa lisää.