maanantai 29. lokakuuta 2012

Lagos...välillä kuumaa, välillä kylmää

Hip hei!

Täällä edelleen, vaan ei haittaa :) Lagos on oikein perinteinen rantalomakohde. Tähän aikaan vuodesta päivät ovat oikein kesäisen lämpimiä (paitsi tänään), mutta yöt ovat turkasen viileitä. Me selviämme satamissa oikein mukavasti, sillä yöt meillä hyrrää tämä Markun paras ystävä, lämpöpuhallin. Sitä se meidän isukki kantelee ympäri venettä. Nyt näyttäisi puhallin pöhisevän keulassa ja isukki lukee kirjaa siinä vieressä :)

Eilen kävimme spa:n ilmaisella uintitunnilla ja arvatkaas mitä? Me saimme oman yksityistunnin! Suvi ja Aatos sukeltelivat todella innoissaan. Uimaopettajan tunnit lähtevät liikkeelle juuri meille tärkeästä ajatuksesta, eli siitä, jos lapsi tippuu veteen. Hän opetti lapsia kääntymään veden alla ja uimaan joko seinää kohti, tai vanhempia kohti. Suvi pieni vesipeto ei meinannut uimapuvussaan pysyä, sillä nyt aikaisempi pelko sukeltamista kohtaan oli karissut täysin ja uimalasit vinossa painettiin täysillä menemään. Aatos puolestaan toimi rauhallisen järkevästi...antoi pikkusiskon tehdä kaikki temput ensin ja teki itse vasta sen jälkeen -> ei yhtään pöllömpi ;)

Mehän todistimme aika hurjaa tapahtumaa Cascaissa, kun jo aikaisemmin kertomani ranskalaisperheen 8 kk vauva tippui myöhään illalla mereen...siis mereen! Minä näin tilanteen, kun perheen isä horjahti laiturilla ja vauva tipahti veteen veneen ja laiturin väliin. Perheen isä hyppäsi perään ja sai onneksi vauvasta kiinni ja nostettua laiturille. Siinä vaiheessa, kun minä pääsin viereen isä oli edelleen laiturin alla ja kohta minulla olikin kylmä ja märkä vauva sylissäni...onneksi itkuisa ja vihainen vauva :) Loppu hyvin ja kaikki hyvin, mutta tämä juuri vahvisti meidän jo aikaisemminkin tiukkaa linjaa siitä, että liivit pitää olla kannella ja laiturilla päällä. Ja juuri tätä tapahtumaa ajatellen tämä lapsien saama uimaopetus on todella arvokasta. Monet venekunnat täällä suhtautuvat hyvin huolettomasti lasten turvallisuuten veden ääressä. No joo... Päivällä näkyvyys on kohtalainen, mutta pimeyden tullen vesi on mustaakin mustempaa. Ei sieltä löydä mitään joka uppoaa.

Tänään olemme siivoilleet, kuivailleet pyykkiä ja Markku on touhunnut tuolla lattian alapuolisissa tiloissa. Kannella istuskellessani wifi-yhteyttä metsästäessäni kuuntelin naapuriveneen todella kiivasta riitelyä. Kuului karjuntaa, kiljuntaa, pauketta ja kolinaa. Mietin jo, että pitäisikö mennä ehdottamasn veneen vaihtoa, sillä teräsvene kestäisi paremmin tuollaisia veneen sisäisiä karikoita kuin lasikuituinen. Jätin kuitenkin kysymättä ja hyvä niin, sillä pariskunta käveli oikein tyytyväisenä meitä vastaan käsikynkää, kun tulimme suihkulta...kaikkea sitä joutuu kuuntelemaan :)

No koska jatkamme matkaa? Luultavasti viikonloppuna. Näyttäisi, että tuulet voisivat lääntyä pohjoiseen viikonloppuna. Sitten meillä onkin pitkä matka edessämme. Luultavasti matka Lanzarotelle ottaa noin neljä-viisi päivää hyvällä säällä, mutta jos tuulet loppuvat, tai kääntyvät väärään suuntaan voipi aikaa kulua enemmän. Nooh, tehän voitte katsoa matkan etenemistä spot-lähettimen kautta realiajassa :)

Että näin tänään ja aikaisemmin.

Palaillaampas taas!