perjantai 26. lokakuuta 2012

Lagos (Portugal)

Hip hei!

Eilen lähdimme puolen päivän aikoihin vastatuulen saattelemina kohti Lagosia (matkaa noin 140 mailia mutkineen kaikkineen). Alku matkasta keli oli erittäin tympeä. Ristiaallokkoa, kovia tuulivirtauksia ja vesisadetta. Aluksi suuntasimme länteen/lounaaseen ohittaaksemme vastaan tulevan niemenkärjen sekä saavuttaaksemme hyvät tuulet kohti etelää ja Lagosia. Miehet ohjasivat vuorotellen testaillen veneen äärirajoja (jos meillä olisi edelleen veneen takakajuutassa sivuikkunat, olisimme saaneet ihailla niistä atlantin valtameren vedenalaista elämää). Matka oli siis aluksi vellovaa, eli etovaa. Kaikki muut (upeasta startista huolimatta) paitsi miehet ja Kalle olivat huonovointisia koko eilisen päivän.

Tänään keli parani merkittävästi. Aurinko paistoi, mainigit ja aallot olivat rauhoittuneet ja niinpä naisväkikin uskaltautui kurkistamaan kannelle uutta ilmaa hengittämään ja maisemia ihailemaan :)

Nyt olemme perillä Lagosissa illastamassa ja kaikilla tuntuu olevan hyvä mieli...miehet ovat onnellisen väsyneitä ja naiset ovat unohtaneet alkumatkan pahoinvoinnin ;)

Kiitos mukavasta matkasta Paakkolanvaara perheelle ja Aikulle!