tiistai 2. lokakuuta 2012

Komia vene!

Heips,

Tänään on veneen kylkien maalaus saatu vahausta vaille valmiiksi. Olen päivän ollut niin tohkeissani, että unohdin ottaa veneestä teille kuvan, mutta otan sen huomenna heti ensi töikseni...jos vain muistaisin :)

Aamulla siis vene sai vauhtiraidat kylkiinsä ja me jännitimme vieressä. Lapset leikkivät vedellä ja kastelivat pihaa. Aatoksella oli muovikuppi, jolla hän kanteli vettä haluamiinsa kohtiin, kun taas Suvin olisi ollut tyytyminen katsojan rooliin ja odotukseen, jotta saisi kupin itselleen omalla vuorollaan. Meidän pieneltä ideapatruunalta ei kuitenkaan oma-aloitteisuutta puutu ja sen tovin aikana jolloin pääni käänsin hän oli ottanut lenkkarit jaloistaan ja kantoi niillä vettä viemäriin...no niin...mitäs siihen sitten? Piiku pääsi hetkeksi miettimään tekosiaan veneen portaille, mutta tämän miettimishetken hän käytti muumien tunnusmusiikkia laulellen, ja kun hänet vapautettiin jälleen leikkimään, meni 2 minuuttia ja lenkkareilla kannettiin jälleen vettä viemäriin...Välillä olen miettinyt veneilijöitä joiden lapset käyvät vanhempiensa opastamana matkan aikana kotikoulua, että mitenkähän se mahtaisi onnistua. Olen kuitenkin päättänyt ajatukseni aina kiitolliseen huokaisuun, sillä epäilisin kotiopetuksen olevan meidän lasten kohdalla hyvin vaikeaa ;) Juu-u, ja onhan meillä ämpäreitä joilla voisi vettä kantaa kenkiä käyttämättä, mutta kun ämpärit olivat veneessä ja sinne ei sillä leikin hetkellä päässyt maalauksesta johtuen. Aina ei voi voittaa...ei edes joka kerta.

Aikaisemmilla postauksillani olen pohtinut tätä Espanjan taloustilannetta joka ei heijastu mitenkään näin turistien silmin paikallisten elämään (oli sitä sinfoniaa ja ilotulitusta jne.). Ystäväpariskuntamme kertoi, että koko elokuu on kaupungissa juhlaa eli, jos tänne olet lomallasi suuntaamassa niin elokuussa ainakin löydät viihdykettä. Kyselimme heiltä, että miten tämä taloustilanne näkyy heidän silmissään ja he kertoivat, että heillä on onnellinen tilanne, mutta useat ovat menettäneet talonsa ja työpaikkansa. He sanoivat, että tavallisille kansalaisille kriisistä ja sen ennusteista välittyy hyvin vähän tietoa, eli heillä ei ollut mitään tietoa siitä mihin suuntaan oltiin menossa (ollaanko matkalla kohti parempaa, vai kohti Kreikkaa). He kuitenkin ihmettelivät valtion rahankäyttöä. Esimerkiksi silloin Ikea reissulla kerroimme käyneemme valtavassa tavaratalossa ja valtavahan se sitten oli ollutkin, sillä saimme kuulla Merida Cityn olevan Euroopan kolmanneksi suurin ostoskeskus!!! Tämä kiiltävä ostari oli aukaistu vuosi sitten ja ystäväpariskuntamme pohti, että mistähän siihen on saatu rahat (pohtivat, että rakennukseen on luultavasti käytetty runsaasti "pimeää rahaa", joka on heidän mukaansa yksi suurimmista Espanjan ongelmista) ja mikä järki on ollut rakentaa noin suuri ostari 400000 asukkaan kaupunkiin... Niin...no olihan se hieno ja ennen kaikkea suuri! ;)

Tänään kävimme Quatro Caminos-ostarilla illastamassa yhdessä edukkaassa kivassa ravintolassa. Ravintelin jälkeen minä menin viereiseen ruokakauppaan ja Markku lasten kanssa leikkipaikalle. Piiku oli tuumannut, että "kakka tulee" ja Markku oli pyytänyt että piiku odottaisi hetken pienen jotta minä kerkeän paikalla, niin ei kaikkien kolmen tarvitse vessaan ängetä. Piiku oli siihen hetken päästä tuumannut, että "kakka tuli" ja niin siellä oli minua odottamassa piiku pikkarit täynnä itse asiaa. Peseminen olisi ollut ihan helppo juttu, jos paikalliset tädit olisivat antaneet meidän touhuta rauhassa... Oli paperin tuojaa ja oli veden lämpötilan kokeilijaa ja aina, kun minulta silmä vältti, löytyi myös muutama blondien hiusten kokeilija. Piiku oli ihmeissään, kun tätit kokeilivat koko ajan hiuksia ja palpattivat outoa kieltä...hetken hän mietti ja sen jälkeen päätyi ilmeisesti päätelmään, että tämä nyt vissiin kuuluu asiaan, että samapa tuo ja alkoi palpattamaan tädeille Suomea. Siinä sitten pesuhetken aikana minä hikoilin ja hoidin kaiken likaisen työn pyllyn pesusta pikkareiden pesuun ja Suvi juoruili tätien kanssa :)
Joo-o, mutta onhan se oikeasti vallan mukavaa tämä paikallisten myönteinen asenne meitä kohtaan.

Mutta nyt kaikki nukkuu, ulkona ripsii vettä ja on hyvä olla. Mukavaa on edelleen!

Hyvää yötä ja Palaillaan!