maanantai 2. heinäkuuta 2012

Toinen ja kolmas päivä Maarianhaminassa

Hei,

Lauantai

Eilinen päivä, iltaa lukuunottamatta, oli sateinen ja suorastaan myrskyinen. Markun ja Aatoksen aamu meni sateisessa säässä pyöräilyssä. Miehet kävivät hankkimassa veneellemme uuden Ipadin "vara" ipadiksi. Meidän veneen navikointi perustuu suurelta osin Ipadiin ladattuun InavX-ohjelmaan, johon Markku suunnittelee reittimme (paperikartat kulkevat tottakai rinnalla ja tähdet taivaalla :) ). Olemme ostaneet ipaddille vedenpitävän telineen johon laite kytketään matkan ajaksi. Ongelmaksi olemme kokeneet tilanteet joissa Ipadia pitää ladata kesken matkan, sillä silloin vedenpitäväkotelo pitää avata. Tästä johtuen ostimme toisen Ipad laitteen johon saimme maksutta ladata jo maksetut kartat. Pojat ostivat myös uuden kannettavan tietokoneen entisen sanottua sopimuksensa irti (vanhassa oli jo ainakin vuoden ollut reipas viiva keskellä näyttöä ja nyt näyttö hajosi totaalisesti).

Naiset puolestaan kävelivät apteekkiin ja kauppaan. Suvi urheasti käveli liivit päällä apteekkiin ja kauppaan, vaikka vettä tuli kuin aisaa. Suosittelemme ehdottomasti lapsille Kemijärvellä valmistettavia Hokkaliivejä. Niissä lapsilla on mukava kulkea ja nukkua, sillä ne ovat pehmeät toisin kuin peruspelastusliivit (niiden sisällä on jotain "pallomaista" murua).

Iltapäivällä sää kaunistui upeaksi. Silloin kuivattelimme päivällä kastelemia vaatteita ja huolsimme venettä. Minä siivosin ja vaihdon puhtaat petivaatteet ja Markku huolsi lämmitysjärjestelmäämme. Meillä on veneessä kamina joka lämmittää vettä joka puolestaan pumpataan kiertämään patterijärjestelmään. Lämmityksen avulla saamme poistettua harmillista kosteutta joka kerääntyy muutoin veneeseen.

Sunnuntai

Tänään heräsimme ensimmäisen kerran koko matkan aikana herätyskellon herätykseen kello 9.00. Lapset nukkuivat vielä autuaasti ja me aloimme aamutöinä tekemään eväsleipiä. Tavoitteenamme oli keretä paikalliseen Mariepad kylpylään klo 10.00, kun se avautuu.

Herätimme lapset ja lähdimme matkaan. Aatos polki pyörällänsä ja Suvi istui välillä tarakalla ja välillä käveli. Ensimmäinen pysähdys tehtiin leikkipuiston kohdalle ja toinen kylpylän portaille. Portailla söimme eväät ja lähdimme uimaan.

Vesi kylpylässä oli lämmintä ja lapsilla oli hauskaa. Aatos uiskentelu innoissaan kellukkeilla ja Suvi teki omiaan....kirjaimellisesti. Uimahallissa oli pieni pientenlastenallas ja ennen kuin kerkesin kala sanoa oli Suvi pieni tehnyt kakat housuunsa. Olipas ahdistava tilanne :) jouduin 5 minuuttia seisomaan altaan vierellä tyttö kakat housuissaan, sillä enhän minä voinut antaa muiden ihmisten viedä lapsiaan altaaseen. Samaan aikaan etsin valvojia eikä niitä löytynyt mistään. Vihdoin löysin ystävällisen valjojan joka vain hymyili ja sanoi, että tätä kuule sattuu...Allas laitettiin hetkeksi kiinni ja se tyhjennettiin ja pestiin. No joo...tilanteesta selvittiin :)

Uinnin jälkeen kävimme syömässä ja matkamme jatkui kohti Ruotsia. Tuuli pukkasi meidät ihan eri suuntaan kuin oli tarkoitus ja ilmeisesti huomenna me olemme jossain Tukholman lähietäisyydellä. Laivoja on tullut vastan isompia ja pienempiä, uudempia ja vanhempia.

Nyt keli on tyyni ja lapset nukkuu omassa pedissään. Markku ohjaa ja myös minä kömmin lämpimän peiton alle.

Hyvää yötä kaikille!