torstai 19. heinäkuuta 2012

Hanö, pieni kylä saaren laidalla

Saavuimme juuri yöpymispaikalle. Tänään vuorossa on Hanö. Satamaan saapuessa saimme jälleen todeta sen olevan täynnä...Kilpailimme viimeiset mailit saksalaisveneen kanssa joka kuitenkin keri voiton moottorilla ajossa...tyytyväisenä miehistö meille hymyili paikaltaan, kun saavuimme satama-altaaseen :) heh, heh...Hymy kääntyi kuitenkin meidän voitoksi, sillä satamamestari heilutti meille kättään sataman ottipaikalta. Siihen saimme tönäistä veneemme parkkiin, kunhan aamulla jatkamme matkaa klo 9.00 mennessä, kun lautta saapuu satamaan.

Hanö vaikuttaa viehättävältä paikalta. Haastattelin satamavahdin vaimoa joka kertoi, että saarella asuu pysyvästi 50 henkilöä ja hän on niistä nuorin (noin 40v). Kesäisin väkimäärä lisääntyy ollen juuri nyt huipussaan. Rouva ihmetteli, että onko tämä ensimmäinen kerta meille saarella...kyllä on...ei juuri ole tullut ohi kuljettua :). Satamaksu 240 kruunua, johon kuuluu suihku, sähkö, vesi ja aamiainen!

Nyt lipun laskuun ja suihkuun!

Ps. Matka sujui hienosti pääosin purjeilla. Vasta viimeisten mailien aikana kerimme purjeet ja putputtelimme moottorilla. Sää on ollut lämmin, mutta sadekuuroja on sadellut tiuhaan.