keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Kalmar

Hei,

Illasta tuulen tyynnyttyä hieman lähdimme kohti etelää. Oletimme, että olisimme päässeet purjeilla etenemään, mutta toisin kävi. Tuuli oli suoraan vastainen, eikä rautainen rouvamme suostunut yhteistyöhön (tai olisihan se suostunut, mutta ei meitä miellyttävällä vauhdilla). Päädyimme siis puksuttelemaan moottorilla.

Tuulet ovat olleet kyllä hankalia pari päivää. Ilmeisesti maan puolella Ruotsissa on ollut hyvin voimakas matalapaine (uutisista päätelleen), joka on sinnikkäästi pitänyt otteensa. Niinpä tuulet meidän huonoksi onneksi ovat olleet vastaisia ja voimakkaita. Viime yönä kuitenkin tuuli hiljoskellen tyyntyi, ja kun neljältä yöllä vaihdoimme vuoroa oli aallokko jo todella matalaa. Sain auringon noustessa ohjastella kohti satamaa lähes tyynellä vedellä.

Ajelimme suoraan Kalmariin. Ilma oli saapuessamme sumuinen, mutta äkkiä taivas selkeni ja nyt olemme jälleen saaneet "nauttia" paahtavasta lämpötilasta... Auringon suhteen matkamme on kyllä onnistunut. Yksi ainoa päivä Maarianhaminassa on satanut. Muut sateet ovat sattuneet yölle ja vain kerran ajaessa on vettä ripsinyt päähän (jos ei läiskyviä aaltoja lasketa).

Nyt olemme syöpöttelemässä makaronia ja lihapullakastiketta. Vielä nautitaan kotoisasta ruoasta :) nyt jo kaipaan jälkiuunileipää, muttu merkittävin puutos on reippaat purkkapakkaukset. Kaupat ovat pullollaan pieniä purukumipakkauksia (maks. 50 palaa) ja parhaimmillaan ilman ksylitolia... Hinta lisäksi korkea.

Katsellaan... Lähdemme illasta tutustumaan uuteen kaupunkiin...joskos täältä löytyisi Jenkki-purkkaa ;)

Lähetetty iPadista