lauantai 9. maaliskuuta 2013

St. Vincent - St. Lucia (Rodney Bay)

Hiphei!

Jälleen on uudet leimat passeissamme! Kaikki on hyvin ja elämä hymyilee. On ihanaa olla jälleen satamassa, saada hanavettä, käydä suihkussa, uida uima-altaassa ja nauttia juuri minua, eli turistia varten tehdystä kliinisestä, palvelualttiista ja kauniista ympäristöstä.

Matka tänne meni hyvin, joskin moottori oli päällä lähes koko matkan kierroslukeman ollessa enemmän, tai vähemmän. Pääosan purjehduksesta suorittivat miehet, etenkin Eero. Meno oli hyvin tasaista ja voisin jopa väittää, että nautinnollista verrattuna esimerkiksi Trinidad-Grenada väliin, joka oli hyvinkin ryskyttävää ja väsyttävää.

Perillä satamassa meidät ohjattiin kylkiparkkiin. Hintaa satamalla noin 30 euroa yö. Hinta sisältää 400 litraa vettä, jonkin verran sähköä (riittävästi meille), siistit suihkut sekä uima-altaan (kehnompi kuin Trinidadissa).

Tänään tapahtui jotain hienoa, sillä Aatos on nyt kirjaimellisesti oppinut uimaan. Me laitoimmekin vanhempina itsellemme tavoitteen, jossa matkan aikana ei välttämättä opita ajamaan pyörällä ilman apurattaita, puhumattakaan luistelusta, mutta uimaan opetellaan. Snorklailu onkin Aatoksen suosikki huvi. Toissapäivänä Aatos snorklaili ympäri venettä ja noustessaan vedestä ilmoitti isälleen, että "peräsin ja potkuri näyttivät oikein siistiltä", "voin isi tarkistaa ne huomennakin, jos vaikka niihin olisi kasvanut levää joka pitäisi puhdistaa". Kiitos Aatos!

Suvi menee lujaa perässä, mutta taidot eivät ihan vielä ole kovin luotettavia, mutta vauhtia ja yritystä riittää hänelläkin. Itseasiasiassa Suvi on kunnostautunut myös snorklailussa. Harva kaksi vuotias osaa käyttää snorkkeleita (lasit ja ilmaputki) yhtä hyvin kuin Suvi, joka tyytyväisenä sylistä käsin tutustuu vedenalaiseen maailmaan pää veden alla ja putki pinnalla ihan tolkuttoman pitkään. Suloinen pieni...

Tänään emme ole tehneet paljoakaan. Ollaan me kuiten uitu, pelattu korttia, syöty jäätelöä ja Anna-Marjan valmistamaa kookoskanaa, tutustuttu rantaravintoloihin ja ihmetelty elämää ympärillämme. Mikäs se tässä. Huomenna on Karhusten viimeinen päivä veneellämme ennen sunnuntaina häämöttävää kotiinlähtöä. Huomisesta vielä nautimme yhdessä täysin rinnoin :)

Hyvää yötä ja tietopakettia uudesta kohteestamme piakkoin.

Ps. Laitan vielä Jarin lähettämän kuvan jo hieman ruskettuneen näköisestä pojastanme :)