keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Elämää St. Lucialla...maiseman vaihto häämöttää

Hei,

Elämä on ollut, varmaan teille jo tuttuna tietona, hyvin leppoisaa :) olemme tehneet juuri sitä, mitä tulimme tänne tekemään. Olemme rentoutuneet ja nauttineet elämästä :)

Eilen kävimme tutustumassa pääkaupunki Castriesiin (hintaa kimppabussilla 2,5 ec/suunta). Saavuimme alueelle illasta, jolloin kaupat olivat sulkeutumassa. Hyvä niin (eipähän tullut tarvetta ostaa mitään). Kävelimme läpi torin, jossa hinnat vierailevien risteilijöisen johdosta olivat huomattavasti korkemmat kuin kauempana kaduilla. Saimme ihailla meille jo kovin tuttua karibialaista katuelämää, ihmetellä ääniä ja puheensorinaa. Takaisin tutulle Rodney bayn ostoskeskukselle saavuimme illan hämärtyessä. Täytimme varastojamme supermarketin valikoimasta ja palasimme veneelle juuri parahiksi iltauinnille.

Rodney bay on tarjonnut meille todella mukavan hengähdyspaikan. Vaikka ankkurielostelu on välillä mukavaa, käy se kuiten pidemmän päälle rankaksi, kun peseytyminen on hankalaa, suola kantautuu sisään ja yäk. Nyt on jälleen puhdas olo jatkaa matkaa ja motivaatio ankkurielämään jälleen kohdillaan :)

Matkan jatkuminen onkin nyt ajankohtaista. Juuri jätimme taaksemme sataman ja siirryimme ankkuriin sataman ulkopuolelle. Tästä jatkamme kohti Martiniqueta heti auringonnostettua huomen aamusta. Jihuu! Jälleen vastassa uusi paikka ja uudet kujeet.

Palaillaampa asiaan!

Ps. Yksi iltojen rutiineita meille on käydä "vakoilemassa" teitä torniolaisia :) Tämä on ollut meille mukava kanava seurata vuodeaikojen kulkua, sillä täällä niitä ei huomaa. "Vakoilun" toteutamme tornion web-kameran kautta ja nyt eräänä päivänä huomasinkin, että seitsemältä illalla teillä oli jo suht. valoisaa (laitampa kuvan tänne) ja kuuden tunnin päästä täällä oli jo täysin pimeää (alempi kuva). Eli nyt te olette menneet meistä edelle valoisuuden suhteen!