torstai 28. maaliskuuta 2013

Fort De France - Martinique pohjoisosa

Heips,

Aamupäivästä lähdimme matkaan kohti Martiniquen pohjoisosan ankkuripaikkaa. Päätimme tehdä tällaisen kevyen siirtymisen kohti Dominicaa ihan vain huvin ja urheilun vuoksi ja ratkaisu osoittautui ihan hyväksi, sillä tuuli kääntyi suuntamme suhteen kehnoksi emmekä olisi päässeet etenemään purjeilla, vaan matka olisi taitettu moottorilla.

Keli oli puolipilvinen ja sateinen. Lähellä ankkuripaikkaa taivas kuitenkin repesi ja yllemme kaartui taivaallinen valonäytös, nimittäin sateenkaari ympäröi auringon! Kuinka monesti olet nähnyt vastaavaan ihmeen? Siis käsittämätöntä! Koitimme räpsiä ihmeestä kauniista kuviakin, mutta ei tämä ipadi ole moiseen tarkoitukseen luotu, mutta varmasti kuva jotain kertoo :) siis sateenkaari taivaalla killottavan auringon ympärillä....

Ankkuripaikalla ihmeet jatkuivat. Kun ankkuroiduimme tuuli oli pohjoisesta ja päädyimme ankkuroitumaan suht. lähelle matalikkoa, jotta se suojaisi meitä mahdolliselta aallokolta. Hetkeksi pieneksi käperryimme makkariimme pelaamaan muutaman erän korttia ja pohtimaan joskos sitä ensin mentäisiin uiskentelemaan ja sen jälkeen ruokailemaan. Kun pääsimme makuuoneesta kannelle saimme kuiten huomata, että tuuli oli kääntynyt suoraan vastakkaiseen suuntaan kuin tullessamme ja perämme heilui ahdistavan lähellä matalikkoa....Siis ankkurin siirtoon. Kun saimme ankkurit ylös ja alas saimme huomata jälleen saman ihmeen. Tuuli oli kääntynyt takaisin alkuperäiseen! Ihme juttu.

Uinti olikin mukavaa. Markku rakensi minulle köysitikkaat (en minä muuten vedestä jaksa itseäni kiskoa takaisin veneeseen) ja ei muuta kuin koko perhe uimaan! Markku on niin monen monta kertaa noussut veneeseen ankkuriköyttä pitkin, että pitihän minunkin yrittää tätä niin helpon näköistä nousutyyliä, vaikka ne tikapuut roikkuivat vieressä. Alku oli helppoa. Kyllähän tästä noustaan! Mutta sittenpä se veden kannattava vaikutus loppuikin...Siinä vaiheessa, kun ahterini saavutti vedenpinnan, tunsin kuinka noususuuntani vaihtui laskusuunnaksi :) Nyt muistona punaiseksi palaneet varpaanvälit pottuvarpaan ja etuvarpaan välillä :) En minä suinkaan väitä, että voimani olisivat jotenkin heikommat....luultavasti vain varpaanvälini ovat pienemmät ;) ...nooh...onneksi oli ne tikapuut!

Nyt veneellä tuoksuu popcorn :) ...ja kohta toivottavasti lätyt!

Huomenna jatkamme matkaa kohti Dominicaa.

Palaillaan!