tiistai 26. helmikuuta 2013

Canouan & St. Vincent

Hei,

Elämä on täällä leppoisaa.

Jätimme veneemme kahdeksi päiväksi Canouanin saalle Grenadiineille, hyppäsimme lauttaan ja tulimme St. Vincent saarelle :) Kahdeksi päiväksi olemme vuokranneet ihanasta hotellista keskeltä Kingstownia (valtion pääkaupunki) huoneen sekä auton suoraan poliisilaitoksen sivukonttorista, jossa poliisit vuokraavat "sivutoimenaan" autoja....ei sentään poliisiautoja, mutta jonkun poliisin vaimo (ainakin autosta löytyneiden hajuvesipullojen määrästä päätellen) saa olla kaksi päivää ilman kiiltävillä kromivanteilla ja tummennetuilla ikkunoilla varustettuaan Nissa Sunny autoaan :)

Canouanilla olemme rentoutuneet auringossa, valkoisessa hiekassa ja kirkkaassa vedessä (kilpikonnat seuranamme). Olemme saaneet viereiseltä Yacht Clubilta itselle luottoherran, joka lupasi retkemme aikana huolehtia kumiveneestämme sekä katsoa myös Ultima Thulen perään. Samainen setä on vienyt meitä myös kylille syömään sekä muihin tarvitsemiimme paikkoihin. Kiitos hänen, saamme nyt rentoutua hetken ajattelematta kelluvaa kotiamme...ainakin toivomme niin :)

Korruptio...se on sana, jonka vaikutuksiin olemme saaneet tutustua. Union Islandilla emme saaneet leimaa ennen suostumista tullitätin miehen ateriaan emmekä myöskään saaneet vaihtorahoja...emme niin tullista emmekä imigraatiosta. Sama linja jatkui myös poliisilaitoksella täällä, josta haimme tilapäisen ajokortin...ei vaihtorahaa... Tänne jos siis suuntaat, pidä mukanasi pikkuhiluja :) Juttelimme tapahtuneesta mukavan taksikuskimme kanssa ja hän päivitteli tapahtunutta. Hän kertoi myös, että hänen mukaan maan hallinnossa on "vaarallinen" mies, joka on syyllistynyt useisiin raiskauksiin, mutta silti hänet valitaan tehtävään aina vain uudelleen, sillä hän takaa kannattajilleen hyvän toimeentulon. Hän ei siis kieltänyt korruptiota, ei lainkaan... Jotenkin mieleeni tulee italian tulevat vaalit....saas nähdä kuka pääsee valtaan, tai onkohan vaalit jo pidetty?

Nyt nautimme kylvystä! Siis kylvystä kuumassa kylpyvedessä... Ihanaa! Ja sen jälkeen syömään... Kylvystä puheenollen...Altaamme tulppa vuoti ja Markku pyysi minua kysymään respasta korvaavaa, mutta eipäs hätää, sillä "Puuha-Pete Aatos" oli valveilla "ei tarvita uutta tulppaa! Mummi neuvoi, että vain paperia ja muovia, niin tulppa on sopiva" ...ja sopivahan siitä tuli! Kiitos Aatos!

Palailen asiaan piakkoin ja kertoilen sitten hieman saaresta/saarista lisää.