lauantai 1. joulukuuta 2012

Valmistautumista ja joulun odotusta (Las Palmas)

Hei kaikille!

Villi juttu tuo joulu... Aina se valtaa mielen, vaikka nyt olin aivan varma, että ei tänä vuonna. Mietinkin vakavissani materiaalisen joulun hyppäämistä yli...mutta ei... Voi isä! Minulla on joulukuusikin (pieni, muovinen, mutta aidon näköinen) veneessämme mukana odottamassa hetkeä, jolloin saan sen kaivaa laatikosta esiin ja koristella pienillä tuohikoristeilla :) Ja onhan tämä villiä!! Ilma on lämmin (joskin tuulinen ja viileä ollut pari päivää), kukat kukkivat ja palmut huojuvat...Mutta silti...

Joulu on tulossa!...

Niin vain tontut ovat tuoneet pienillemme vanhat tutut kalenteripussit koristamaan perähuoneemme reunahyllyjä, samoin kuin partiolaistenkin kalentereita on veneellemme siunaantunut kolme kappaletta (kiitos Tervaskantojen ja Sannan)! Aatos on edelleen mummin luona ja jätimmekin kalenteripussin avaamatta, jotta voimme avata sen yhdessä Aatoksen kanssa, mutta yksi kolmesta partiokalenterista pääsi kyllä käsittelyymme ja kolmisin pohdimme mikä kuva luukun takaa mahtaakan tulla esiin (kukaan ei tällä kertaa arvannut).

Joulua odotamme, mutta joulu on meillä, yllätys yllätys, hyvin erilainen. Mitä luultavammin itse joulua vietämme merellä. Tämä ei kuitenkaan mieltä paina keneltäkään apeaksi, vaan päätimme juhlia joulua, kun pääsemme perille..yhteistuumin, yhdessä :) sehän on tämän suuren juhlan yksi tarkoitus, tuoda ihmiset yhteen juhlimaan. Samalla voimme juhlia toivottavasti onnistunutta matkaamme :)

Matka...niin pitkähän se on. Miltä nyt tuntuu? Hyvältä, huonolta, mutta myös luottavaiselta. Olo on vastaava kuin Lagosissa ennen lähtöämme Kanarialle...Se nyt on vain yksi etappi pitkällä matkallamme. Vieressämme on ruotsalainen vene (sama kuin meillä, mutta 39 jalkainen), joka on lähtenyt maailmanympärimatkalleen marraskuussa ja ensimmäinen etappi oli väli Ruotsi-Kanaria...ei kait siinä :) Sanna pohti tänään, että niin kauan kuin veneellä on tehtävää, ei jännitä, mutta sitten, kun kaikki on valmista lähtöön, alkaa jännittämään. Niin se ehkä on...minä hymyilen...sisäisesti ja ulkoisesti :)

No mitäs veneelle kuuluu?? Näin kipparin parempana puoliskona voin sanoa, että olen äärimmäisen onnellinen ja tyytyväinen miehistöömme. Miehistömme on ahkera, miehistömme on rempseä ja ennen kaikkea, miehistömme on täynnä erilaisia ihmisiä :) Hyvin tulemme juttuun keskenemmä ja oma vene-Ruotsalaisemme Niklas muuttaa hänkin huomenna kasseineen veneellemme. Tähän asti hän on asunut hostellissa ja touhunnut veneellä päivät, mutta nyt hänelle on valmistettu yläpeti valmiiksi huomista ajatellen. On ilo ollut tutustua häneen. En ole touhukkaampaa Ruotsalaista aikaisemmin tavannut :) ja vene...se valmistuu vauhdilla lähtöön!

Nyt on iltamyöhä. Vieraileva gastimme lähti juhlimaan paikallisten tuttujensa kanssa. Ulkona on tyly ilma -> tuulee kovasti ja sataa. Täällä on ollut samanlaista jo kolme päivää. Meinasivat nämä Sannan paikalliset tutut, että keli on hyvin erikoinen tavallisiin olosuhteisiin nähden. Toivottavasti muuttuu pian entiselleen, joskin tämä on ollut oiva keli veneen huoltoon, sillä veneen sisällä on kyennyt päivällä toimimaan sen sijaan, että olisi kuuma ja tukala...ehkäpä näin on tarkoituskin :)...ei haluta rannalle, vaan malttaa luututa ja puunata, ja sitoa ja suunnitella.

Nyt keli ei todellakaan haittaa... Olen nukkunut pari yötä todella makeasti veneen keinuessa tuulen ja aallokon vaikutukesta...kelpaa vielä tänäkin yönä ;)

Hyvää yötä ja palaillaan!