maanantai 24. joulukuuta 2012

Joulunviettoa Atlantin aalloilla

Terveiset täältä Atlantin syleilystä sinne kotoiseen Suomeen.

Jouluaattoa olemme viettäneet kotoisaan tapaan. Aamulla olemme nauttineet riisipuurosta rusinasopan kera. Lapset ovat koristelleet pienen joulukuusen ja Joulupukkia on odoteltu innokkaana. Joulupukki kävi tänään aamulla antamassa aikuisille lahjat, mutta koska lapset nukkuivat niin he eivät ehtineet nähdä pukkia. Lähetettiin siis pulloposti pikana Joulupukille. Joulupukilla on niin pitkä matka tänne ja aikaerotkin ovat rasitteena, niin Suvi ja Aatos arvelevat pukin käyvän ensi yön aikana ja ehkä jättävän heidän lahjat kuusen alle. Joulun odotus on muutenkin ollut lapsille jännää. Sanna on joka ilta järjestänyt tonttuleikin jota Suvi ja Aatos ovat alkaneet odottamaan jo iltapäivästä. Myös joulukalenterin avaus aamuisin on ollut odotettu tapahtuma.

Lasten aika on muutenkin kulunut mukavasti. Päivisin lapset leikkivät keskenään milloin mitäkin. Lämpiminä päivinä (joita kyllä riittää) Suvi ja Aatos ovat kylpeneet punkassa veneen kannella. Aamuisin kun he heräävät, he tulevat heti kannelle katselemaan missä mennään ja kuka on ohjaamassa venettä.
Vastikään juhlimme sitä että matkaa oli jäljellä enää 1000 mailia. Silloin teimme pitsaa uunissa sekä katsoimme elokuvan. Merikin oli silloin  tyynenä. Tänään jäljellä on n.900 mailia.

Tänään saimme valtavan ison Doradan kannelle saakka mutta se pääsi siitä karkaamaan takaisin mereen.

Päivät kuluvat yllättävän nopeasti, onhan veneessä paljon touhuttavaa: ruuanlaittoa, huoltohommia, siivousta jne. Vapaa-aikana pelaillaan lautapelejä, luetaan ja kuunneellaan vaikkapa musaa MP3-soittimella.

Vaikkakin tässä on pari kolme päivää ollut täysin bikinikelit niin Jouluisissa tunnelmissa silti on oltu. Kaikki voivat hyvin ja Barbados on koko ajan lähempänä :)
Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille.

jk. Näillä näkymin jos vauhti pysyy n.5 solmun tietämillä, niin olemme Barbadoksella uudenvuoden aattona.