tiistai 4. joulukuuta 2012

Odotellen...hitaasti hyvä tulee :) (Las Palmas)

Hiphei!

Nyt meillä on pakastin! Ja vieläpä suuri! Arvatkaas kuinka suuri....? 60 litraa!! Nyt mahtuu lihaa, kanaa ja kalaa. Ja ehkä myös maitotuotteitakin, joista miehet eivät ole suuremmin innoissaan, hekun täyttäisivät yli jäävän tilan ihan jollakin muulla... Ja kalasta puheenollen! Katsokaas kuvasta kuinka hienot kalavermeet meillä on! Kyllä nyt kalaakin pitäisi saada!!! Itse väsäsin juuri tuollaisen hienon calamarin kalastusvalmiuteen (eikö näytäkin hienolta?). Jos olisin kala, tähän syöttiin kyllä haksahtaisin :)

Täällä asioiden hoitaminen on hidasta. Siis hidasta! Menin eilen Katan kanssa kalatusliikkeeseen Markun vanhan onki/vapa/virvelin (en valitettavasti tiedä sen oikeaa nimeä) kanssa ja ilmoitimme myyjälle, että tähän siima ja syötit kiitos. Kaksi tuntia myöhemmin kävelimme ulos liikkeestä tyytyväisinä kalastusvermeet kassissamme. Meillä on nyt kaksi "peliä" joilla kalastaa. Meillä on tämä Markun "juttu" ja sitten on vielä siima, jota voimme vetää käsipelin esim. tarvittaessa vinssillä ylös. Ja kuten tekstistä hyvin voitte huomata...tarkoitus on saada kalaa, eikä mitään pikkukalaa, vaan vinsseillä nostettavaa kalaa :)! Odotukset ja tavoitteet ovat siis kohdillaan ja nyt jäämme vain odottamaan, että onneton tonnikala, dorado, wahoo, bonito, tai barracuda iskee kiinni hienoihin syötteihimme....siis tätä odottamaan :)

Eilen lähdin Katan kanssa illasta jatkamaan ostosmatkaamme. Tarkoituksemme oli löytää kaksi venttiiliä vessoihin ja hätävaijeria 40 metriä. Lähdimme taksilla kaupungin laidalle etsimään veneliikettä, josta kuulemme löytäisimme kaiken tarvitsemamme ja puolet edullisemmin kuin muualta. Löysimme venttiilit, joka pakettina (katso kuva) maksoi vain 14 euroa! Eli todella edullinen, sillä aikaisemmin katsomistamme liikkeistä pelkän venttiiliosan hinta oli noin 40 euroa. Liike oli siis edullinen. Ei se mikään veneliike kylläkään ollut, vaan vähän niin kuin Biltema (liikkeen tiedot kuvana), jossa oli kuitenkin suuret varastot ja esimerkiksi ruostumattomat ruuvit olivat siellä lähes puoleen hintaan siitä, mihin olimme tottuneet.

No entä vaijeri? Sitä emme ostaneet, sillä sitä kun myytiin 200 metrin rullissa, joten ei kiitos! Kassalla sain kuitenkin aikaan hymyä, kun aikaisemmin jo maksamieni tuotteiden kanssa kävelin kassalle kuitti käsessäni ja löytönä ostamani sähköpumppu repussani. Ilmoitin myyjälle tomerasti espanjaksi suomennettuna seuraavasti: "tässä kuitti, kassissa tavarat ja repussa minulla on pumppu" Myyjä tähän hymähti ja tuumasi, että "kapum" ja minä ihmettelin, että "täh"! Katsoin viereeni ja Kata nauroi kippurassa takanani :) ymmärsin sanoneeni jotain typerää ja kiitin myyjää kohteliaasti ja jatkoin päätäni pyöritellen ja hymyillen pihalle. Pihalla minulle selvisi, että pumppu ja pommi ovat lähes samoja sanoja espanjassa ja minä olin juuri ilmoittanut repussani olevan pommin :) niin...parempi ilmeisesti olla puhumatta espanjaa ja tyytyä vain englannin yrittämiseen, ettei vain joudu vankilaan pommiuhkailujen takia :) nyt en enää ihmettele aikaisempien myyjien ihmetystä ja pään pyörittelyä kysellessäni heiltä pumppua... Harva veneliike myy pommeja näin niinkö hyllytavarana ;)

Veneelle päästyäni Markku tuumasi minulle, että "noh! menipäs teillä pitkää" ja minä koitin selitellä hänelle miten tässä maassa asioita hoidetaan...ei niin nopeasti...ja hän tähän vain hymähti epäuskoisesti... Nooh! Onneksi tänään oli Markun vuoro lähteä Katan kanssa ostoksille pakastinta etsimään. Pakastin oli löytynyt hyvään hintaan, mutta matkassa yhdessä naapuriveneen Ruotsalaisten kanssa meni noin neljä ja puoli tuntia. Tapasimme parivaljakon ravintolassa ja Markku tuumasi hyvin tuskastunut ilme kasvoillaan, että "hän ei lähde enää ikinä kaupaan neuvottelemaan ruotsalaisten kanssa ja jahkaamaan espanjalaisten kanssa yhtäaikaa!!! No enää hän ei kyseenalaista matkamma kestoa kalastus- venetarvikeliikkeeseen ;)

Nyt kaikki alkaa olemaan valmista lähtöön. Ainoastaan pakastimemme on edelleen tyhjä ja se saanee täytettä huomisen aikana ja SITTEN... Sitten pääsemme sään ollessa suotuisa ehkä matkaan!

Ps. Kuva saksista ja hiustuposta muistuttaa meitä jatkossa tilanteesta joka voi käydä, jos Suvi löytää sakset...