maanantai 17. joulukuuta 2012

Auringonpaistetta, tikkejä ja huoltohommia

Purjehdus on edennyt niin että Barbadokselle on kutakuinkin 1600 mailia matkaa eli puolivälin krouvissa ollaan kohta vaikkei täällä krouvia näykään ;)
Aurinko paistaa tosi lämpimästi pilveettömältä taivaalta joten aurinkorasvat on kaivettu viimeistään nyt esille. Tuuli käy edelleen samasta suunnasta ja samalla nopeudella eikä sään suhteen näyttäisi olevan yllätyksiä tulossa ainakaan muutamaan päivään.
Ystävämme Ruotsalaiset etenevät samaa vauhtia Aurora-veneellään mutta ovat tällä hetkellä n.250 mailia etelämpänä. Aurora-veneen maailmanympärysmatkasta voitte käydä lukemassa osoitteesta www.segla.nu
Kalastusta on niinikään harrastettu päivittäin ja tuoretta kalaa on ollut tarjolla pöydässä.
Niin, siitä tikkauksesta puheenollen gastimme Sanna joka on etevä myös ompeluaskareissa on päässyt ompelemaan Niklaksen sormeen tulleen syvän haavan. Viisi tikkiä siihen tuli ommeltua. Niklas oli tyytyväinen ja pääsi jatkamaan huoltohommiaan. Kaikkea sitä soittajan sormilla saattaakin joutua tekemään. Näin keskellä merta kun ollaan.
Lääkintäpuolesta vielä senverran että kun ollaan useita viikkoja merellä ns. omillaan niin täytyy varautua monenlaisilla hoitotarvikkeilla esim.antibiooteilla, kipulääkkeillä, vatsalääkkeillä, pahonvointilääkkeillä ym. Niin ja tikkausvälineet ja sidontatarpeita on varattu riittävästi. Toivotaan ettei tarvitse enää käyttää.