sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kumpi perillä ensin?

On turhaa edes alkaa väittämään sitä kun kaksi purjevenettä purjehtii samaan päämäärään, etteikö se aiheuttaisi (ainakin) pientä kilpailua veneiden välille...;)

Ruotsalaiset ystävät ovat valinneet hieman ylemmän kurssin viimeiselle vuorokaudelle. Etäisyys meistä on klo16UTC n.32mailia ja päämäärään heillä on 25mailia pidempi matka. Toki he lähtivät joitakin tunteja meitä myöhemmin matkaan. Näyttää kuitenkin siltä että molemmat veneet saapuvat Barbadokselle tämän vuoden puolella. Markku on muutamaan otteeseen yrittänyt saada VHF-puhelimella yhteyttä Auroraan siinä onnistumatta. No perillä kuitenkin nähdään.

Tänään olemme pohtineet sitä kumpaankohan saalinkiin se singnaalilippu pitikään laittaa? Karibialle ja uuteen maahan mennessähän nostetaan keltaisen värinen ns. karanteenilippu (nykyisin "tullilippu") saalinkiin merkiksi siitä että vene on tartunnoista vapaa ja tulliviranomaiset voivat turvallisesti nousta veneeseen. Kilautimme kaverille kotimaahan joka varmisti lipun oikean paikan olevan vasemmassa saalingissa eli paapuurin (eng. Portside) puolella.

Tänään on ollut ihan loistava keli ja olemme saaneet pitkin päivää nauttia delfiineiden leikeistä veneen ympärillä. Lisäksi seuranamme on ollut valaita jotka ovat sukellelleet veneen ympärillä. Eilen myös hyppäsi valtava tonnikala keulan edessä parin metrin korkeuteen.Viime yö oli sateisen päivän jälkeen hyvin hiostava ja nukkuminen teetti kaikille vaikeuksia. Paikkaa piti yhtenään vaihtaa ja joku saattoikin löytää sen parhaimman paikan salongin lattialta. Eilisessä sateessa oli tosi mukava päästä pesemään makealla vedellä itseänsä. Normaalistihan pesuhommat on hoidettu merivedellä ja sitten huuhdeltu yhdellä litralla makeaa vettä. Vesi limsapullossa ja korkissa reikä :)Myös köydessä roikkuen veneen perässä on voinut käydä vilvoittelemassa "viilentävässä" 27-asteisessa vedessä.

Merisairautta ei ole kellään enää esiintynyt aikapäiviin ja muutenkin kaikki ovat olleet terveenä. Merkiksi siitä nostamme sen keltaisen lipun huomenna saalinkiin.

Lapsille on ollut kiva kertoa että yhden yön jälkeen ollaan perillä. Ovat lapset kyllä viihtyneet hyvin, ei siinä mitään. Täytyy varmaankin kuitenkin pukea Suville ja Aatokselle vähän vaatetta päälle ennen kuin rantaudutaan. Ovathan he viimeisen kaksi viikkoa saaneet olla nakuna :D

Pariin päivään emme ole enää kalastelleet. Saimmehan alkumatkasta syödä paljonkin kalaa. Riuttojen läheltä emme myöskään aio kalastella syömäkaloja ;)

Huomenissapa sitten pääsee pitkästä aikaa kävelemään kovalle maalle. Kuinkahan se keikuttaa kun on tottunut veneen keikkumiseen tässä muutaman viikon aikana?