perjantai 22. kesäkuuta 2012

Wasalandia + Tropiclandia

Hei,

Touhukas on ollut päivämme. Aamulla yhdentoista aikoihin hyppäsimme kumiveneeseen ja lähdimme ajelemaan kohti Wasalandiaa (totesimme kävelymatkan olevan liian pitkä ja kumiveellähän pääsisimme lähes perille). Parkkeerasimme kumiveneemme näppärästi Tropiclandian hietsulle ja tallustimme Wasalandian portille.

Wasalandiassa oli härveliä jos jonkinmoista. Suvi aina välillä epäröi laitteisiin tuloa ja sanoi, että sitä hurjistuttaa vähän... Tämä "hurjistuttaa" oli mielestäni oikein makea ilmaisu Suvin suuhun. Aatoksen suosikkilaite tuntui olevan lampi jossa oli mekaanisestiohjattavia veneitä joiden kyytiin mentiin istumaan. Suvi puolestaan tykkäsi laskea mäkeä ja ratsastaa perinteisessä hevoskarusellissa, jossa hepat vuoroin nousee ja laskee.

Aurinko porotti koko päivän ja lapsilla oli karuselleissa huippuhauskaa. Itsellä alkoi olemaan puhti pois viimeisten trampoliinien kohdalla ja mietin jo, että olikohan tässä nyt mitään tolkkua maksaa vielä siitä Tropiclandiasta. Kun lähdimme väsyneinä tallustamaan kohti uimaparatiisia Suvi jo etsiskeli olkapäältäni sopivaa kohtaa johon voisi päänsä asetella ja nukahtaa. Piristyminen oli kuitenkin salamannopea, kun saavuimme Tropiclandian aulaan.

Wasalandiassa olimme kolme tuntia ja saman verran vietimme aikaa Tropiclandiassa. Aatos innostui sukeltamisesta todella. Jopa niin kovin, että sukellettuaan kolmen metrin matkan, joitui isi palkitsemaan teon pienellä lahjuksella. Suvi puolestaan pyrki kaikkeen samaan kuin Aatos, mutta valitettavasti kyvyt eivät olleet ihan samaa tasoa (tästä syystä Suvin kaitseminen teetti todella paljon työtä).

Päivä näissä kohteissa meni oikein hyvin. Hintaa päivällä kertyi 60 euroa + syömiset ja juomiset. Lapset pääsivät kohteisiin ilmaiseksi (1-3 vuotiaat ilmaisia) ja aikuiset maksoivat 30 euroa molemmista kohteista yhteensä.

Päivän päätteeksi ajelimme kumiveneellämme (todella hyödylliseksi koettu menopeli) kaupunkiin ruokaostoksille. Suvi oli antanut päivän aikana kaikkensa ja nukahti kumiveneeseen seisaaltaan. Äiskä riensi kauppaan ja isi ja Aatos vahtivat rannassa kumivenettä, jossa Suvi veteli lämpöisässä ilta-auringossa iltanokosiaan.

Nyt veneenkeulan kerrossängystä kuuluu onnellisen kuuloista tuhinaa ja kuorsausta..

Ultima Thule miehistöineen kiittää ja kumartaa Vaasalle ja suuntaa katseensa kohti etelän seuraavaa kohdetta...

Hyvää yötä kaikille!