sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Meri-Pori Reposaari

Hei,

Innoistuimme purjehtimaan urakalla ja nyt olemme Reposaaren satamassa Porin läheisyydessä. Koin eilen ensimmäisen lievän tapaturman satamaan saapuessa. Emme päässeet kiinnittymään vierasvenelaituriin (joka muuten on 100 metriä pitkä), sillä vesi oli veneellemme liian matala. Kolistelimme muutamia kiviä ja sen jälkeen töräytimme veneemme lastauslaituriin. Siinä kun aloin hyppämään laiturille arvioin aivan väärin matkan sinne. Hyppy päättyi siihen, että roikuin hetken veneen laidassa ennen kuin pääsin laiturille. Tämä äkkinäinen hypyn pysäytys aiheutti pienen kolauksen varpaalle joka on nyt hieman turvoksissa ja kädessäni on komia mustelma. Ei pidä siis hätäillä laiturille :)

Satama muuten itsessään on oikein kiva. Ystävällinen palvelu ja satamaksu 15 euroa sisältää sähkön, veden ja suihkun. Täällä pyykinpesusta joutuu maksamaan 4 euroa, kun aikaisemmissa satamamissa se on kuulunut hintaan (onneksi pesimme urakalla pyykkiä Vaasassa, niin täällä ei tarvitse pestä kuin yksi koneellinen) Satamassa on oma kuppila, josta saa syömistä ja juomista ihan kohtuulliseen hintaan. Eilen illalla saunoimme joka maksoi ilmeisesti 10 euroa. Sauna oli oikein siisti ja uusittu selvästi vastikään.

Päivällä Markku on huoltanut venettä ja minä olen leikkinyt lasten kanssa. Satamassa on kiva pieni leikkipiste josta löytyy nopea mäki (Suvi suorastaan lentää sen alas... Hurjan näköistä, mutta aina yhtä hauskaa) ja pieni hiekkapiste, jossa voi tehdä aidosta Yyterin hiekasta pöliseviä hiekkakakkuja. Täällä on ollut todella kuuma päivä. Veneen sisällä läkähtyy... Markku koitti vitsailla, että koitahan tottua, sillä ei se lämpö ainakaan vähene :) suurin syy siihen miksi veneessä on niin kuumaa on se, että just nyt emme saa kattoluukkuja auki. Peräluukun päällä on pelastuslautta ja keulaikkunoiden päällä on kumivene. Onneksi perästä saa kaksi räppänää auki ja niin ainakin jostakin ilma vaihtuu...toisaalta minä tunnun olevan ainoa hikoilija ja varjon etsijä meidän porukasta, sillä Markku ja lapset tuntuvat nauttivan tilanteesta. Pitää vain muistaa juoda huolella ja muistaa tarjota juomista myös lapsille!

Huomenna tankkiauto tulee tankkaamaan veneemme. Meidän tankkien tilavuus on melkein pari kuutiota ja nyt lyömme ne täyteen. Sen jälkeen lähdemme jatkamaan matkaa kohti Isokaria. Tämä on meidän viimeinen mantereella sijaitseva satama Suomessa. Hieman haikein mielin lähdemme jatkamaan matkaa, mutta odotuksia täynnä.

Tiia kyseli minulta miten olen pärjännyt oman pahoinvoinnin kanssa. Minulla on mukana pahoinvointilaastereita joita olen liimaillut korvan taakse. Pari kertaa olen voinut oikein heikosti. Ensimmäinen kerta oli, kun lähdimme Raahesta tiukkaan vasta-aallokkoon. Pahoinvointi tuli siitä, että jouduin sisätiloissa toimimaan lasten kanssa. Pahoinvointini on siitä helppo, että se katoaa aina makuuasennossa. Pystyn makuuasennossa tekemään vaikka mitä esim. Lukemaan lapsille kirjoja, rakentamaan legoja, tai jotain muuta vastaavaa. Muut purjehdukset on ollu lähes helppoja. Heti, jos tunnen pahoinvoinnin tulevan, pistän makaamaan hetkeksi kunnes olo paranee. Ohjaaminen onnistuu aina ilman pahoinvointia, joskin Markku on meillä se joka pääosin on venettä ohjaillut.

Mitä teemme lasten kanssa? Lapset ovat olleet hyvin sopeutuvaisia. Suurin osa purjehduksista on tehty öisin. Silloin lapset nukkuvat kuin tukit. Ne kerrat, kun olemme matkustaneet päivällä lapset ovat katsoneet videoita, rakentaneet legoja, lukeneet kirjoja, muovailleet muovailuvahaa, tai pelanneet pelejä jne. Maissa kuljailemme. Olemme käyneet uimahalleissa, leikkikentillä, tai vain tutustuneet uusiin paikkoihin lasten ehdoilla. Lapset ovat saaneet uusia leikkikavereita pitkin Suomen rannikkoa :)

Nyt lähdemme iltapesulle. Suvi on ollut päivän ilman vaippoja ja merkkaillut useita paikkoja. Veneestä olen joutunut pesemään kolme mattoa. Ja pyykkikoneessa pyörii juuri nyt merkkailtuja vaatteita ;)

Hyvää yötä kaikille!