tiistai 9. heinäkuuta 2013

Pieni matkakertomus

Hei,

Täällä sitä mennään klo 22.33!
Aurinko paistaa lämpimästi, ei aallokkoa, tuulta hienon hienosti...semmoista on etenemisemme tällä hetkellä. Valtava tuulimyllypuisto siintää edessämme. Suuntamme on tällä hetkellä sellainen, että kierrämme puiston, jonka jälkeen otamme suunnan kohti Bornholmia jonne meidän tulisi saapua huomenna illasta

Mukavaa on meno. Alkaisi vain tuulemaan hieman nopeampaa, niin voisimme moottorinkin sammuttaa :)

Laivaväylällä klo 02.54
Hieman on ruuhkaa...siis voi vitsi vie! Ohjailin tuossa itsekseni kohti laivakaistaa ja ajattelin, että tämän väylän ylityksen hoitelen ihan itse, sillä kyseessähän ei ole kanaali. Oikeastaan heti väylän kohdalla sydän alkoi tykyttämään. Ympärilläni on vaivaista 23 laivaa!!!, joista kolmella kurssi suoraan minua kohti (katsoppas kuvaa)! "Apua Markku!...heti kannelle!"

Hieman oli kipparikin ihmeissään laivojen paljoudesta...tätä emme olisi ikinä osanneet odottaa. Ensimmäisen kaistan (etelään menevät) jälkeen Markku meni jatkamaan uniaan, mutta eipä unet tainneet vielä uneksi muuttua, kun kannelta kuului jälleen huuto "ei hyvä tavaton! Tule nyt tänne!" Ja jälleen olimme laivojen saartamana.

"Nyt näkyy punainen valo...joko näet vihreän?...ei jumatsuuka! Tule nyt vihreä valo, tule.....!!! Hei, nyt näkyy vihreä!" "Hei, tuohan kääntää suoraan meitä kohti...kurssi suoraan kohti itää!" Jne. Jne.....ja sitä vain jatkui ja jatkui.. Aina, kun hengähdit, sait huomata kuinka plotterin näyttöön ilmestyy uudet oranssit laivaviivat ja suurin osa niistä veneemme etupuolelle, eli kurssi meidän edestä ohitsemme.....

Kyllä oli verenpaineet ihmeissään, kun selvisimme väylän yli :)
Mikä ihmeen sunnuntairuuhka täällä on meneillään!

Klo 04.00
Vuoronvaihto...nyt nukkumaan ja Jari ohjaamaan!

Klo 13.23
Sämpylät uuniin...

Klo 13.45
Sämpylät ulos uunista...ei muuten onnistunut huomaamattani ilman patakintasta....."apua...jotain kylmää" ....jääkapille...miesten juoma kouraan ja sämpylöitä täyttelemään. Olipas hyvää!

Klo 18.00
Torkut takakannella auringon lämmittäessä....torkkuyritykset..."äiti!...saanko hakea mehua?" "Äiiitiii....Aatos ei anna minulle!"jne.

Klo 19.00
Bornholm. Huomasi aivan, että olimme saapuneet pohjoismaihin. Valitettavasti heti ensialkuun negatiivisessä mielessä, nimittäin satama täynnä eikä lainkaan virallisia paikkoja vapaana. Nyt, jos olisimme jossain Saksassa, tai sen eteläpuolella olisi joku jo huutanut meille, että tulkaa tänne kylkeen. Mitä tekee ruotsalaiset, tanskalaiset ja norjalaiset? Kääntävät selän ja ovat kuin eivät kuulisi, tai huomaisi. On se kumma! Tämä sama vika on myös perinteisesti Suomessa "siitä vain tulkoon, kunhan ei tule minun kylkeen"! Tätä ei voi kuin ihmetellä... Toivottavasti tavat myös Suomessa muuttuvat...

Kysyimme kylkipaikkaa ensin ruotsalaisilta.."jåååå...ei tähän...tuolla on tyhjä paikka" "kiitos, eli missä on paikka?" "tuålla nåin....(huitoo ja näyttää joka suuntaan)"..."ahaa..kiitosta vain!" Seuraavaksi kysyimme paikka norjalaisilta..."jåååå-å....ei tähän...tästä menee lautta...ei voi laittaa tähän" Nyt jo yö...ei ainakaan vielä ole satama-altaassa huristelevaa "lauttaa" näkynyt. Emme kuiten vaipuneet epätoivoon ;) pääsimme kylkipaikalle...kylläkin mukavien saksalaisten viereen...kaikki ruotsalaiset veneissään olivat aivan hiljaa ja selkä tulijoihin päin...kyllä nuot kans on yksiä...! :)

No satamassa...Ensin satamakonttoriin. Mukava konttoristi antoi meidän käyttää pesukonetta ilmaiseksi, sillä meillä ei ollut kruunuja poletteihin. Käimme kaupungilla syömässä maittavan lounaan ja nyt (klo 23.03) siistien suihkujen raikkaana olen aivan valmis pehkuihin :)

Hyvää yötä...huomenna matka jatkuu jossain vaiheessa kohti Ruotsia....