tiistai 2. heinäkuuta 2013

Amsterdam

Hei, nyt olemme Helgolandiassa muuaman tunnin. Aamulla klo 04.00 jatkamme matkaa kohti Kieliä. Nettiä ei ole ollut, joten tekstin postittamiseen on kulunut tovi :) tämä teksti on kirjoitettu pari päivää sitten Amsterdamin liepeillä.

Heips,

Päivä täällä on kuljailtu Ansterdamissa. Oli mukavaa. Näimme kuninkaanlinnan, upeita vanhoja rakennuksia mukaan lukien amsterdamin keskusrautatieaseman...kävipä miesporukka kurkkaamassa vanhaan merimieskortteliinkin ;) Vierailimme kaupoissa ja "alennusmyynneissä", mutta ilmeisemmin jälleen eksyimme ns. huijausliikkeisiin, sillä edelleenkään nämä 1000 euroa maksavat kapsäkit, vaikka ne laitetaankin 30% alennukseen, ei hivele meikäläisen tarkanmarkan periaatteita :). Muistuu mieleen ystäväni Ruusun ja minun vierailuni Lanzarotella bikinikaupassa, joka mainosti 70% alennusmyyntiä. Ei se alennus meistä loppupeleissä tuntunut ostohermoja hivelevältä, kun lähtöhinta bikineissä oli samat 1000 euroa...

No joo... Hauskaa on ollut! Sää täällä ei kyllä ole kummoinen...Vettä ei ole satanut, mutta kyllä täällä on rohki vilposta. Minähän en tietenkään kylmästä valita, mutta ei täällä shortseilla haluta kävellä...ei suinkaan...pikemminkin kaivelen untuvatakkia esiin aina tarpeen tullen :) Tänään aurinko lämmitti oikein mukavasti, kun saimme veneemme päiväparkkiin. Tästä intoutuneena lähdin kaupunkiin shortseihin asustautuneen. Hulluja! Kyllä oli mukava tulla takaisin veneelle ja kyllä oli mukava viettää aikaa kaupungillakin sisätiloissa :)

Nyt yötä myötän lähdemme katselemaan kaupunginvaloja, kun jälleen ajelemme Amsterdamin läpi. Saa nähdä kuinka nopea sillan aukaisija on tällä kertaa...viimeksi pyörä ilmeisesti hieman reistaili, kun mahdottoman kolinan saattelemana sillan avaaja aina siirtyi sillalta seuraavalle :) ehkäpä kolina oli aivan tarkoituksellista...näinpähän kuulimme sillanavaajan kulkevan vierellämme ilman, että tarvitsi pohtia, joskos tässä olisi kiire seuraavalle sillalle ;)

Juuri sain tiedon naapuriveneeltä, että lähdemme matkaan klo 00.15. Tällä kertaa meitä on kaksi venettä menossa tähän suuntaan :) onpas mukava juttu, kun ruuhkaa ei ole!

Hyvää yötä täältä Amsterdamin vilpoisasta yöstä sinne lämpöiseen Koto-Suomeen.

Yöllisiä lisäyksiä...no niin...pitkällepä matkamme jatkui :) jumitimme ensimmäiseen sulkuun... Nyt ei kuitenkaan meidän toimesta, vaan sulkuportit jumiutuivat (Nieuwe Meersluis)...meinasivat pojat korjata vian tunnissa...katsotaan...kävi sulkuportin iso köriläs juuri minulle sanomassa, että näin lauantaiyönä avun saaminen vikaan kestää noin tunnin...tätä ennen sulkivat meidät manuaalsesti tänne sulkuun pakkosyötöllä, mutta ilmeisesti pakkosyötöllä sulut eivät aukene...mielenkiintoista.. Ihan vain senkin vuoksi, etä kauanko edessämme olevien veneiden bileinto riittää, tai kuinka pitkään takanamme olevien veneiden kuljettajien pössyt (marisätkät) riittävät, kun noin ketjuna niitä vetelevät...olisittepa nähneet, miten kyseisten moottoriveneiden omistajat saapuivat sulkuun...jos tilanne olisi tapahtunut letolla, olisi kaikilla yhden laidan veneillä ollut komiat raidat kyljissä...mielenkiitoista..ei voi muuta sanoa ;)

Lisää yöllisiä lisäyksiä: matkaan pääsimme puoli kahdelta yöllä. Pojat ajelivat Amsterdamin halki ja minä nautiskelin unipilvistä. Aamulla heräsin auringonpaisteeseen ja lähdin käynnistelemään venettä, että joskos matkamme jatkuisi. Jatkuihan se ja saimmekin vinhaa vauhtia edetä läpi Markkermeerin ja Ijselmeein. Ijselmeerin perukoilla pysähdyimme viimeisen padon eteen odottelemaan nousuvettä jopa kahdeksi tunniksi, jonka jälkeen lähdimme kohti Helgolandia, saksan omaa verovapaata saarta 40 mailin päässä Kielistä.

Kuvassaoleva rassy onli nimeltään hullu poro.