sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kiel, Hamburg ja matka jatkuu!

Hiphei!

Täällä olemme olleet itämeren puolella pari päivää ja vaikka mitä olemme tehneet! Hieman on olo ollut ilman nettiä "hoo-moilasena", mutta kyllä sitä pärjätään. Netittömyyteen syy on siinä, että meille on kerrottu niin Hollannissa kuin täällä, että verkot olisivat viime syksynä romahtaneet? ja siitä syystä meille on tarjottu turistiratkaisuja. Mielestämme näiden prepaid-korttien hinnat ovat mielestämme olleet kohtuuttomia... 5Gbit 50e.

Kielissä olemme lötköttäneet tutussa Holtenaun satamassa. Vuokrasimme auton kahdeksi päiväksi ja eilen vierailimme Hampurissa...emme suinkaan hampurilaisella, vaan päädyimme kokeilemaan ihan perinteistä saksalaista "würstiä", eli makkaraa. Ja hyvää oli!

Hampuri oli kaunis kaupunki, jossa olisin viihtynyt varmasti pidempäänkin, mutta nyt pohjoinen vetää kovin kummasti meitä puoleensa ja niinpä aikaa Hampurille ei ollut kuin päivä :) tämä oli ehkä muutenkin hyvä, sillä aamutuimaan innostuksissani onnistuin itselleni sakonkin hommaamaan...minä, joka en muistini mukaan ikinä ole saanut sakkoja, sain sakon nyt omaa tyhmyyttäni ja vieläpä Saksassa! Se nyt on sitten jo toinen pöljä tarina minkä vuoksi, sillä voiko olla mahdollista, että minä biologian opettaja, joka sivutoimenani olen myös biologisia inventoitejakin tehnyt, sain sakon ympäristörikkeestä! Ei siis ole totta, ja uskokaa, tai älkää, niin kyllä täällä on ollut hymy hellässä itsellänikin ja oli myös poliiseilla, jotka ammattiani tiedustelivat :)

Ihan aiheesta, tyhmyyttäni ja puhtaasti vahingosta johtuen minä sakkoni sain. Dieselin kanssa touhotin sataman alueella, jossa sitä ei saa tehdä, vaan polttoaineisiin liittyvät jutut pitää tehdä niille varatuilla alueilla. Onni onnettomuudessa oli se, että tuloni ovat suht. pienet ;) ja sitä kautta sakkokin jäi pieneksi...on nimittäin rohki kamalat nämä maan sakotuskäytännöt, sillä jos ymmärsin oikein sakkojen suuruudet, niin ainakin pöljyydestä ne lähtevät liikkeelle 50% kuukausituloista ylöspäin...makiaa, mutta kylläpä poliisillakin oli hymy huulilla, kun koitti laskea kuinka monta euroa 50% on nollasta eurosta :) halusivat ilmeisesti sitten jotain nimellistä minulta vaatia ja vielä käteisenä!...varmaan menivät pojat nakkikioskin kautta kotia ;)

Harmittihan se, mutta tekevällähän vahinkoja sattuu huomaamattomuuttaan... Onneksi Hampuri sai minut unohtamaan itseni sättimisen ja keskityin jälleen uuteen kohteeseen matkallamme. Kaupungissa suuntasimme ensimmäisenä valtavaan ulkoliikkujien paratiisikauppaan, nimittäin Globetrotterin viisi-kerroksisen tavaratalon valtavaan valikoimaan. Meinasihan sieltä mukaan tarttua vähän sitä ja tätä, mutta siten oli vuorossa mieheni aiheuttama härdelli hukkaamalla reppunsa kauppaan...Ja sitähän ei tuntunut löytyvän mistään! Olimme jo turvakameroita kelaamassa, kun Suvi ja Aatos tuumaavat vierestä, että "no höh!...isillähän oli reppu siellä teltassa...!" Ja sitten minä lähden lasten kanssa telttaosastolle, jossa Suvi suuntaa ensimmäisenä suurele teltalle ja sen oven viereiseen siivuun...Olihan Markku jo tarkistanut kyseisen teltan, mutta arvatkaas oliko reppu siellä silloin ja oliko se siellä nyt, kun pienet jalat ja silmät reppua sieltä etsivät? No siellähän se oli! Kiitos muksuille laukku Ipadeineen, eli kuvineen ja merikarttoineen löytyi :)

Hikeä otsalta kuivatessamme...lähinnä minä ja Jari, jonka uuden karheat aurinkolasit olivat repussa...jatkoimme matkaamme keskustaan jossa mm. kuusi-kerroksinen elektroniikkaan liittyviä tuotteita puhtaasti myyvä liike kutsui kipparin velipoikaa huutaen luokseen :) Olisi varmasti kotopuoleen enemmänkin tuliaisia tarttunut mukaan, mutta onneksi 50 tuumainen taulutelevisio KUITENKIN lievistä kuljetusvaikeuksista johtuen jäi vielä liikkeeseen....Ei kuulemma, pohdinnoista huolimatta, veneestä löytynyt sopevaa soppea laitteen aallokko-ryskytyskuljetukseen :)

Elektroniikkaliikkeen kautta suuntasimme täyttämään lastemme vaatevarastoja. Tämä onnistuikin maan mainiosti yhden ja saman vaateliikkeen kautta ja nyt muksut ovat sisävaatetettu kiitettävästi :) Olisittepa nähneet piikamme sovituskopissa. Silmät kiiltäen vaatteet vaihtuivat..."tämä otetaan, tämä on poikien värinen...ei oteta, oi! kun tämä on heeno....katso isi kuinka heeno paita!" Jne, jne.....vaatekaupan kautta suuntasimme iltapalalle...oli hyväääää! Olen edelleen sitä mieltä, että alan tästä lähtien suuntaamaan "euroopan makumatkani" etenkin saksan ja espanjan suuntaan :)

Illan pimeinä tunteina lasten nukkuessa ajelimme läpi kuuluisan reeberbahnin ja tien vaihtuessa moottoritien vauhdikkaaseen liikenteeseen ja pimeydessä välkkyviin kaupunginvaloihin, mieli oli onnellisen väsynyt ja raukea JA jälleen uskomatonta kyllä, kiitollinen kaikesta tapahtuneesta, sillä oli tapahtumat hyviä, tai huonoja, ovat ne edelleen kasvattavia :)

Tänään olemme puolestaan viettäneet koko päivän kielin lähettyvillä suuressa tavaratalossa, josta löytyy kaikki. Täällä eräässä valtavassa liikkeissä (merkit mm. Esprit, Only, Veromoda, Mango, Hilfiger, Jack Wulfenstein, Pepe Jeans, Burberry, Levis jne.) viereeni käveli pariskunta, joka ojensi minulle käteeni lapun jonka avulla sain kaikesta ostamastani 30% alennuksen!!! Siis täh!....ja ei paha! Voi Ruusu-ystäväni...olisitpa ollut täällä kanssani! Täältä myös kipparini löysi itselleen punaiset housut! ....sillä nythän niitä on virallisesti lupa vanhan perinteen mukaan käyttää, kun on Atlantin ylittänyt ;)

Tavaratalo on ollut huippu paikka, sillä täällä on myös yht.aikaa lastenpäivä. Upeita kasvomaalauksia (Aatos tuumasi, että "nuothan on ihan tyttöjen juttuja"..eikä siis halunnut), pomppulinnasta, puujalkoihin ja ilmapallohin...kaikkea löytyy! Lapset ovat nauttineet :) nyt väsyneinä posket punaisina istuvat vieressäni odottaen, että pojat saapuvat supermarketista, jotta voimme syömisen jälkeen lähteä kohti venettä ja uusia seikkailuita :)

Päivä on ollut paahteisen kesäinen...toivottavasti siellä pohjoisessa riittää lämpöä vielä meillekin, sillä sitä kohti taas jatkamme huomenissa :)

Ps. Spot lähettimessä ehkä jotain vikaa, kun ei ole sijaintiamme päivittänyt...tutkimme veneellä asiaa.