torstai 9. toukokuuta 2013

Tuhatkunta mailia edetty

1000 mailia alkaa siis olla mittarissa edellisestä ankkuripaikasta ja matkaa suorilta Hortaan olisi 1450 mailia eli tällä vauhdilla parisen viikkoa. Tuuli on pikkuhiljaa kääntynyt idän ja kaakon puoleiseksi mikä auttaakin meitä suuresti menemään oikeaan suuntaan lyhimpää reittiä käyttäen. Atlantin keskellä (40N 40W) oleva korkeapaineen alue pysyttelee edelleen paikoillaan joten ei tuulensuunnat tässä paljon vaihtele muutamaan päivään. Tällainen valtava korkeapaineen alue tarkoittaa kaunista ilmaa ja kohtuullisia tuulia. Se myös estää kovien tuulten matalapaineita pääsemästä Pohjois-Amerikan rannikolta reittimme suuntaan. Toki se näkyy myös veneen vauhdissa ja matka-ajassa.
Merivirran suunta näyttäisi kääntyneen ja meressä ei enää kellu "karvalakkeja" joiksi kutsumme noita Sargassum-suvun leviä. Muovijätelauttaa emme ole havainneet, vain joitain muovinkappaleita. Olemme siis voineet aloittaa jälleen kalastuksen. Eilen näimme myös valaita. Meren lämpötila on laskenut Karibian lähes 30-asteisesta jo alle 20 asteen.
Miehistö on voinut hyvin eikä merisairauttakaan ole ollut kellään. Ainakaan viimepäivinä ;)
Meidän jälkeemme 4toukokuuta lähti BVI:stä myös ARC Europe 2013 kilpailun veneet, yli 20 venettä, mukana myös suomalaisia. Niistä nopeimmat ovat saavuttaneet Bermudan. Sieltä ne jatkavat 15 toukokuuta kohti Azoreita. Toivotamme hyviä tuulia heille (ja meille):)