keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Azorit viimeistä päivää...

Jotenkin haikeaa, jotenkin odottavaa ja jotenkin jopa pelottavaa... Nyt olemme valmiita jatkamaan matkaamme viimeisellä pitkällä etapilla. Noin 9-14 päivää ja olemme jossakin :) kuulostaahan epäilyttävältä? Niin minustakin, mutta niin kipparini on minut henkisesti valmistanut. Olemme toivottavasti jossain akselilla Englanti (Falmouth)-Espanja (Coruna). Tämä on tavoite...emme siis veri suussa maistuen selkä kyyryllä painaen mene kohti Englantia, jollei tuulet meitä sinne päästä.

Ei siinä...ei meidän etenemistämme pitäisi ainakaan genua hidastaa. On pojat tunteella tehneet työtään :) "tulemme huomenna 8.30 tarkoittaa paikallisella kielellä: "tulemme siinä iltapäivästä"...."kuitenkin sillä varauksella, että jos sataa vettä, tulemme ylihuomenna, sillä kuka nyt ulkotöitä haluaa sateella tehdä.." Mutta nyt näyttää erinomaiselta. Hommat heidän osalta on nyt saatettu päätökseen, joskin Louis aikoi vielä huomenna ennen lähtöämme varmistaa vanttien kiinnityksen....tarkoittikohan tämä heidän kielellään: "parempi kuitenkin, että tarkastat ne itse, jotta pääsette huomenna lähtemään..." Kiitos kuitenkin suuri Mid Atlantic Yacht Servicelle. Voimme suositella heidän palveluitaan....jos sinulla on vain aikaa hieman odottaa, sillä kohteliasta palvelu todella oli ja on edelleenkin :)

Tänään oli ahkera päivä. Aamulla alkoi soittolla vakuutusyhtiöön. Tämän jälkeen Louis (mies joka kiikkuu mastoon) ja Duncan (mastoon kiikkuvan miehen partasuinen jenkkipomo) tulivat asentamaan Markku apunaan sivuvantit, tämän jälkeen Jouni kiipesi mastoon hitsaamaan sivuharuksen orastaneen halkeaman....minä jossain vaiheessa hilputin pyykkituvalle hoitamaan iridiumiin lisäminuutteja (tämä on sitten seuraavan kappaleen tarina) samalla, kun kone jyskytti viimeistä pyykkilastiamme. Välillä kävin hakemassa lapset ja palasin heidän kanssaan noutamaan pyykit pyykkituvalta. Pyykkituvan jälkeen syömään, syönnin jälkeen Jouni lähti hitsaamaan suomalaisen Serena-veneen taavetin kuntoon, jona aikana minä ja Satu lähdimme tyhjentämään Hortan mainiotakin mainiompaa ruokakauppaa, tämän jälkeen vielä hommasimme hintaan kuuluneen kotiinkuljetuksen ja lykkäsimme Jounin kuorma-autoon ohjaamaan reittiä veneellemme. Mikä päivä! Ja ai niin...välissä myös tankattiin lisäpolttoainetta, asennettiin vessaan uusi kakkaputkenpätkä...aaah! Nyt väsyttää...

Iridium...koko matkan olemme säästelleet prepaid korttimme minuutteja luullen ostaneemme 220 minuutin puhepaketin. Tämä Iridium se onkin jännä puhelin, kun se nimittäin lakkaa minuuttien jälkeen toimimasta...on siis turha soitella keskeltä Atlantin merta apua puhelimella, jonka minuutit, tai säädetty voimassaoloaika ovat päättyneet...no nyt sitten olin yhteydessä yhtiöön tuonne rapakon toiselle laidalle ja he ilmoittavat minulle, että aikarajaamme olemassa oleville minuuteille ei voida lisätä, sillä meillä on erikoispaketti. Kortin voimassaoloaikaa voidaan kuiten jatkaa, mutta minuuttimme nollaantuvat, sillä meidän pitää ostaa uusia minuutteja, jotta kortin voimassaoloaikaa voidaan jatkaa....eikös ole yksinkertaista (minuuteja voi ostaa lisää, mutta edelliset aina nollaantuvat). Minäkin olin jo ihan sekaisin ja pyysin välillä muita natiiveja englanninkielisiä suomentamaan minulle näitä viestejä.....no ei kait siinä...eihän meillä ollut kuin muutama ehkä 20 minuuttia kortilla puheaikaa...näin luulimme :) Rapakon takaa tuli kuiten viesti, jossa ilmoitettiin tyynesti, että kortillemme ladataan huomenna 75 minuutia hintaan 175 dollaria ja meillä olisi aikaa käyttää jäljellä olevat 224 minuuttia 24 tuntia. Täh!! Niin...kylläpä sapetti....oma huolimattomuus lähinnä, mutta myös se, että yhtiö ei pusty jatkamaan minuuttiemme voimassaoloaikaa spesiaalipaketistamme johtuen....voiko se olla niin vaikeaa...no nyt meillä on huomisesta alkaen 75 minuuttia ja eikhän tämä riitä;)? ....nyt vielä ilta soittelemaan sateliittipuhelimella ystäville ja tutuille...tottakai kävellen ympäri satamaa näyttäen, että kun meillä soitellaan, hoidetaan puhelut aina tällä edukkaalla sateliittipuhelimella...Niin...kyllä nyt uni korjaa tämän soittelijamahdollisuuden :) Menkööt minuutit...minä nukun.

Huomenna siis tavoitteemme lähteä, ellei nyt mitään ihmeellistä tapahdu. Aamu hommaillaan...käydään vielä kaupassa hakemassa lihatuotteet ja juustot :) tankataan päätankit ja järjestetään paikat. Sitten mennään...

Täältä tullaan....niin...Englanti, Ranska, tai Espanja ;)

Palaillaampas jälleen...seurailkaa spot-lähetintämme.

Moikkelis!