tiistai 9. huhtikuuta 2013

Terveisiä tällä kertaa Antigualta!

Hiphei jälleen!

Antigua....kuten edelliset, mutta jotenkin erilainen. Jollei muuten, niin veneet ovat ainakin valtavia. Tällaiseen saimme esimakua jo Saint Lucialla Rodney Bayn satamassa, mutta no joo...se taisi olla pientä tähän verrattuna :) Illan pimetessä voimme tähtien lisäksi ihmetellä taivaalle syttyviä punaisia valoja, jotka varoittavat ympärillä pörrääviä helikoptereita törmäämästä näihin korkeisiin mastoihin, ja jos purjeveneet ovat suuria, niin näkisittepäs nämä moottoriveneet!

Satama-alueen venepaikat näyttävät lähinnä palvelevan näitä suurempia veneitä, mutta ankkuripaikkana satama-alue on tähän menneistä paras kokemistamme. Veneitä alueella on turkasen paljon. Puikkelehdimme poukaman aivan perimmäiseen nurkkaukseen ja löysimme meille aivan ihmeellisen ja melkeimpäs satumaisen paikan. Kuinkas monesti olet laskenut ankkurin ja kiinnittänyt toisen pään mangrovepuihin? Olemme ankkurissa niinkin historiallisessa paikassa kuin englantilaisessa satamassa. Nimi ei ole turha, sillä muinoin vuosina 1725-1889 englannin laivasto piti poukamaa tukikohtanaan. Poukamaa voidaan pitää lähes täydellisenä hurrikaanisuojana (hurricane hole).

Englantilainen satama (English harbour) on yksi ainoista alkuperäiseen kuntoon restauroiduista kolonialismin aikaisista rakennelmista, joten tästä syystä otin vallan näin ensimmäisen perämiehen roolissa suunnistaa veneemme tänne pariksi päiväksi maisemia ihmettelemään. Ja täällä olemme pari päivää viettäneet, joskin emme maisemia sen enempää ihmetellen, vaan venettä Atlantille valmistellen. Olemme siivoilleet kantta, hioneet ja maalanneet. Olen ostanut silikonituubit valmiiksi, jotta saan varmistella vielä muutamia riskikohtia vesitiiviiksi (hanhenkaulat, keulaluukut ja etuikkunat). Varmistustiivivistimme esimerkiksi etuikkunamne Las Palmasissa ennen matkaamme tällä puolelle Atlantia, mutta muutamassa kuukaudessa aurinko ja suolavesi ovat tuhonneet nämä tiivistykset, joten teen ne uudestaan.

Huomenna, tai ylihuomenna jatkamme matkaamme :) vielä en tiedä minne...

Ps. Antigualle virallisesti kuuluva Redondan saari omistaakin jälleen yhden mielenkiintoisen historian karibian saarista. Tämä asumaton jyrkkäseinämäinen tuliperäinen saari on kuningaskunta, jolla on virallinen hallitsija! ....kuinkahan virallinen lie...se jääkin sitten kysymysmerkiksi meille :)