torstai 11. huhtikuuta 2013

Että näinkin voi tehdä.....vai voiko?

Tässä jälleen pieni opettavainen tarina tosielämästä :)

Otsikoksi tarinalle voisimme laittaa:
Penninsäästäjien säästökaupat....

Kävimme kiinakaupassa...oli halapaa :) Ostimme uudet kuulosuojaimet. Paketissa tuli kaupan päälle suojalasit ja hengityssuojain. "Tämähän on hyvä, ostetaanko?"(kysyi Marika) "ostetaan vain!"(vastasi Markku) ja niin sitä ostettiin. Kävimme vielä kalliissa Mr. Brigolagessa (tai jotain sen suuntaista) ja naureskelimme vastaavalle kolmen paketille, joka maksoi kolminkertaisesti siihen mitä me olimme maksaneet omastamme.

Ja sitten alkoi touhu-Pete töihin. Ensin vähän hiontaa ja sitten pakkelointia. Ajatteli touhu-Maija liittyä seuraan pakkelin hiontaan. Ehotti Petelle, että antaa Maijalle vanhat kuulokkeet, niin Pete saa uusien kuulosuojaimien lisäksi hengitys- ja silmäsuojaimet. Pete suostui. Sattui vain niin, että hengityssuojain oli vähän pienempi kasvoisille kuin Pete, sillä nenä jäi suojan ulkopuolelle. Joko ovat nämä kiinalaiset pienempi kasvoisia, tai sitten kyseessä oli lasten malli. Onhan se kyllä tärkeää niidenkin hengitystä suojata, ne kun ovat koko ajan kurkkimassa mitä ympärillä tapahtuu.

No ei siinä mitään. Jäljellä oli vielä kuulosuojaimet ja silmäsuojaimet. Ilmeisesti kiinassa tämä pöly ja muu vaarallinen aines lentää sivulta käsin, sillä suojista puuttui meille niin tutut linssit. Voihan olla, että suuressa kiinan maassa on niin kova sivuvinkka, että tavarat todella lentää sivusta päin.... Näin pohdimme, sillä olihan lasit aika järjettömät, näin niinkö meidän tarpeeseen...lasit pelkillä karmeilla. Hyvin kuiten istuivat, mutta eipä niistä meidän tarpeisiin ollut, vai pitäisiköhän harjoitella sivusilmähiontaa?

Niin, tai näin. Kuulosuojaimet sentään tuntuivat toimivan....ainakaan Aatos (alias Touhu-Pete II) ei kuule mitään suojaimet korvillaan...Ja Suvi oli oikein otettu uusista leluistaan :)

Näin jälleen säästötarinaa kiina-kaupasta...on se kumma, että sitä ei kerta toisensa jälkeen opi. Viimeksi ostimme kiina-kaupasta hyvät led-lamput, sellaiset kivat taskulamput lapsille....ja halvalla. Muuten hyvä, mutta eivät toimineet ja kaiken lisäksi Tomi sai sahata rautasahalla lamput poikki, jotta saimme sisällä olleet uudet paristot talteen...ja patterit laitoimme ihan oikein...ainakin toiseen, sillä naisen logiikalla laitoin toiseen toisinpäin kuin toiseen ;)

Palaillaampas asiaan!

Ps. Jäimme vielä Antigualle. Huollamme venettä...täällä hyvä. Jatkamme kunhan saamme valmista todennäköisesti Saint Kitts ja Nevis saarille ja sieltä suoraan brittiläisille neitsytsaarille miehistöämme vastaanottamaan. Neitsytsaarila lähdemme luultavammin Saint Martinin kautta kotia kohti kuun lopussa.