torstai 25. huhtikuuta 2013

BVI (Brittiläiset neitsytsaaret)

Hiiohoi!

Täällä sitä ollaan nyt matkan viimeisessä uudessa karibian lomakohteessa, Brittiläisillä neitsytsaarilla. Lämpöä riittää ja uusia maisemia, mutta nyt katseemme ovat jo kääntyneet edessä siintävää paluumatkaa kohti.

Eilen saimme uuden miehistönme kokonaisuudessaan veneelle. Nyt joukkoomme ovat liittyneet perheemme lisäksi Julia, Jaakko ja Tarmo. Eilen oli myös mukava päivä, sillä törmäsimme täällä Road Townissa myös purjevene Adelen miehistöön ja vietimmekin yhdessä oikein mukavaa iltaa. Näillä näkymin me lähdemme takaisin St. Maartenille ja sieltä Atlantille, kun puolestaan Adele lähtee matkaan täältä. Ajattelimme kuiten lähteä samoihin aikoihin ja olla toisiimme yhteydessä matkan aikana.

Nythän keli Atlantilla on kökkö. Tällä hetkellä Azoreiden ympärillä pyörii jättimäinen matalapaine joka tarjoaa kiivaita tuulia sinne eksyneille veneilijöille. Kuun loppua kohti mentäessä matalapaine antaa periksi, mutta tilalle näyttäisi tulevan laaja korkeapaineiden alue, joka puolestaan tarkoittaa tuulettomuutta ja, jos tarkoituksena on purjehtia rajallisen määrän dieseliä avulla ei tuulettomuus ole yhtään myrskyä parempi vaihtoehto. Kaiken tämän korkea- ja matalapaine juttujen lisäksi pohjoisella Atlantilla puhaltaa juuri nyt tiukat vastatuulet, joka mielestäni on ihan luonnoton juttu, sillä tuulten tulisi puhaltaa alueella pääsääntöisesti kohti itää.....että näin :)

Katsotaan nyt mitä teemme. Tänään jatkamme huoltohommia, käymme ruokamarketissa täyttämässä muonavarastomme, ehkä tankkaamme jne.

Nyt vielä muu vene koisii ja minä kirjoittelen :)

Palaillaampa asiaan!