perjantai 19. huhtikuuta 2013

Antiguan viimeiset päivät

Tässä blogipäivitys muutaman päivän takaa. Meillä ei ole nettiyhteyttä, joten tekstit tulevat hieman jälkijunassa :) koitan lisäillä kuvia teksteihin myöhemmin.

Heips,

Antiguan huoltoprojektimme onnistui oikein hyvin. Näin niinkö jälkikäteen ajateltuna. Välillä sormet silikonista yhteen liimautuneina ja hiukset maalissa meinasi pieni epätoivon tunne iskeä :) Viimeinen niitti meinasi olla, kun aamulla herätessämme saimme huomata kumiveneemme killuvan paikoillaan...joskin ylösalaisin! Ilmeisesti mangrovepuihin kiinnitetyt peräköytemme olivat kumiveneen onnistuneet kippaamaan. Tottakai perämoottorimmekin oli vedessä. Seuraavaksi huomasimme, että peräsuihkumme knopit (ne joista väännetään lämmin ja kylmä vesi päälle) olivat myös irronneet (ilmeisesti samojen köysien vaikutuksesta). Äh! ....no onneksi kumivene sentään oli vielä paikoillaan :)

Ei siinä auttanut jäädä laakereilleen, vaan kumivene ylös ja moottorin huoltoon ja moottorin "kuivattelun" aikana snorkkelit päähän ja suihkuknoppeja etsimään. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Moottori käynnistyi huoltorupeaman jälkeen nätisti, samoten suihkumme sai vipunsa takaisin :)

Viimeisenä Antigua päivänä lähdimme ostamaan satamasta niin kovin mainostettua "duty free" polttoainetta. En tiedä paljonko polttoaine olisi veroineen maksanut, mutta kallista tuo oli silti. Ostimme kuiten bensakanisterimme täyteen bensan hinnalla 2e/l. Maksusta tulikin hankalaa, sillä jo aikaisemminkin ryppyilleet luottokorttimme päättivät jälleen olla toimimatta. Meitä neuvottiin nostamaan rahaa läheisestä automaatista, mutta sekään ei rahaa antanut. Sillä välin, kun minä selvitin mikä mättää (syy: automaatti ei ottanut vastaan Master Card-kortteja), Markku meni hoitamaan tulliin uloskirjautumisemme. Markku kertoi, että tällä kertaa tarvitsi "hyppiä" vain viisi kertaa viereisten tiskien välillä saadakseen leimat passeihimme :) Siis käsittämätöntä! Tyypit istuvat vierekkäin sermin molemmin puolin, siis tulli ja imigraatio, mutta silti homma voidaan tehdä NIIN vaikeaksi: "Täytä tämä ja mene tulliin.", "Täytä tämä ja vie se imigraatioon", "Täytä tämä ja vie se takaisin tulliin" jne. Näkynsä kuitenkin, kun veneilijät kävelevät jonossa edestakaisin tiskiltä toiselle hymyillen matkalla toisilleen :)

Markun ollesa tullissa minä etsin ratkaisua käteisongelmaamme. "Ei meillä ole toista automaattia lähimailla...sinun täytyy lähteä St. Johniin, eli pääkaupunkiin". Mitäpä minä siihen...sinnehän meidän tuli seuraavaksi lähteä...paljonkohan sinne mahtaa olla matkaa?....pari kymmentä kilometriä...emme sis kävele :)

Hyppäsimme tuttuun kimppabussiin, jonka hinnaksi tuli suuntaansa 7ec:tä...ei paha! Yllättävää oli se, että vaikka Antigua mainostaa itseään yhtenä Karibian alueen "purjehdus-mekoista", ei saari kuitenkaan ole siihen panostanut muilta osin kuin vain satamien. St. John oli, kuten muidenkin englantilaistaustaisten saarien pääkaupunki, tuhruinen. Voisin jopa väittää, että Dominican jälkeen yksi tuhruisimmista. Tämähän ei meitä haittaa, mutta näiden ranskan saarien jälkeen asia vain kieltämättä hyppää silmille :) ....käsittämätöntä sinällään kuinka erilaisia saaret voivat olla!

Antiguasta lähdimme aamutuimaan, kunhan ensin maksoimme bensalaskumme -> odottelimme aseman ovella myyjän saapumista töihin :) täytimme vesitankin ja jatkoimme matkaa kohti uusia seikkailuja....

Ja seikkailuja ne olivatkin, mutta niihin palataan seuraavassa päivityksessä!