maanantai 3. syyskuuta 2012

Marina Seca (La Coruna)

Heips,

Nyt on villiä. En olisi ikinä uskonut olevani Espanjassa veneellä, mutta vieläpä mailla! Tänään aamun pesimme pyykkiä ja vierailimme sukellustarvikeliikkeessä ja yritimme sukeltaa pohjasta niitä "plums"-juttuja (niitä plums-juttuja ei löytynyt, mutta muutama meritähti, haavi, kotilo, letkun pätkä ja merivuokko löysivät tiensä laiturille lasten ihmeteltäviksi) Marina Corunassa ja kolmen aikoihin siirsimme veneemme tänne Secalle.

Kuudelta sataman miehet tulivat sanomaan, että nyt lapset ja naiset rannalle, kolme miestä hyppäsi veneeseen, kaksi jäi rannalle ja yksi haki "pilottiveneen". Tämän jälkeen Markku hankalassa tuulessa leipoi rouvamme nostoaukkoon. Ei tainnut lapinpoika keretä edes nielaista, kun rouvamme nytkähti kohti ilmoja... Olivat tätä hommaa selvästi harjoitelleet ja tästä ripeydestä tuli minulle hyvä mieli ja toivonkipinä siitä, että kaikki tulee onnistumaan aivan hyvin.

Nyt rouvamme on parkkeerattu sataman todelliselle ottipaikalle (ei ehkä nopeaa lähtöä ajatellen, mutta maisemallisesti kyllä) ja saamme täältä yläilmoista nauttia tämän puolen kaupungin maisemista. Ihan ovat minun mieleen tuon kaupungin melun ja hälinän jälkeen.

Nyt lähdemme viettämään iltaa mukavan Ruotsalais-perheen veneelle. Molemmat heistä on myös ammatiltan opettajia...ainoa ero meihin on vain se, että he irtisanoutuivat töistään voidakseen lähteä kolmen vuoden maailmanympärimatkalleen kahden lapsensa (8v ja 6v) kanssa! Ja jotkut pitivät tätä meidän matkaa hurjana toteutuksena :)

Mutta hei!, me olemme Espanjassa, meillä on kaikki hyvin ja kaikilla näyttää olevan erinomaisen hyvä mieli. Mitä sitä ihmismieli voisi enempää toivoa kuin onnellisuutta ja nyt sitä mieli on pullollaan. Toivottavasti saamme sitä lähetettyä hieman myös teille :)

Palaillaan!