Hei,
Pari päivää on vierähtänyt. Nyt veneessämme on uusi maalipinta, maanantaina maalataan vielä kylkiraita ja keskiviikkona nosto vesille. Kuulostaapa hyvältä. Sitten hieman sääkarttoja tutkailemalla lähdemme jatkamaan matkaamme kohti etelän aurinkoa. Olemme tehneet viimeisiä höyläyksiä veneeseen, jotka on hyvä tehdä, nyt kun vene on nostettuna maalle. Markku on säätänyt mm. peräsintä, joka on tuntunut hieman jäykältä jne.
Olemme myös tutustuneet paikalliseen purjehduksenopettajaan ja hänen kahvilanpitäjä vaimoonsa ja eilen kyseinen pariskunta kierrätti meitä kaupungilla ja tutustutti paikallisiin nähtävyyksiin ja herkkuihin. Kävimme Sonyan kahvila-baarissa nauttimassa vihreää itsetehtyä minttuteetä, suklaakakkua ja paikallista viiniä. Tämän jälkeen siirryimme keskustan nähtävyyksien kautta pieneen rantaravintolaan nauttimaan paikallista kuuluisaa omelettia, joka sisälsi ainoastaan perunaa (oli muuten yllättävän hyvää munakasta näin niinkö perunalla maustettuna).
Alla olevista kuvissa yhdessä näkyy puisto ja vihreä ovi. Tämä ovi johtaa paikalliseen ehkä jopa hieman salamyhkäiseen nunnaluostariin, jonka asukkaat eivät ikinä tule ulos luostaristaan. Luostariin tuodaan joitain elintarvikkeita pienestä lokerosta näkemättä nunnia, mutta muuten he viljelevät oman ruokansa ilmeisesti luostarin pihalla olevassa puutarhassa. Paikalliset häämenot alkavat usein sillä, että luostaripuiston keskellä näkyvän ristin juurelle tuodaan kananmunia ja näiden munalahjoitusten uskotaan tuovan hääpäivälle hyvää onnea, ja etenkin hyvää säätä :)
Kyselin Sonyalta hieman ihmeissäni espanjalaisten englanninkielen taidosta (hän puhui muuten hyvin englantia ja suomeakin muutaman sanan -> hän oli opiskellut valtiotieteitä Ranskassa ja asunut yhdessä suomalaisen Kirsin kanssa). Sonya kertoi minulle, että englanninkielen opinnot aloitetaan 5-vuotiaana! Ja minä, että täh! Miten on mahdollista, että minä olin Santanderin ainoa Englantia puhuva ja tähän hän vastasi, että valitettavasti suurin osa opettajista puhuu hirvittävän huonosti lausuttua Englantia ja lapset oppivat pääosin kirjoittamaan. Tämä oli siis hänen mielipiteensä Englannin huonon osaamisen taustoista.
Jose puolestaan kertoi Markulle hyviä satamia matkamme varrelta kohti Faron saarta. Vihjeistä on etenkin hyötyä silloin, kun saamme tietää, missä voimme majoittua ilmaiseksi! "tuossa on ilmainen uusi satama ja tuossa ilmainen seinäparkki" jne. Jee! Miehet näppäilivät navigointikarttaamme innoissaan nenät lähes näyttöön liimantuneina ja lisäilivät reittipisteitä.
On päiviimme kuulunut myös rantalomailua. Rannalla olemme äimistelleet, jos mitäkin näkemisen arvoista (Markku on ihaillut paikallista naiskauneutta ;) .. ja minä päälle 60-vuotiaiden miesten jalkapallottelua, josta muuten näki, että herrat olivat ennenkin palloa pompotelleet) Juuri menossa on myös suuri paikallinen uintikilpailu: kymmenen kilometrin avomeriuinti!!!, joka lähtee kaupungin päärannalta ja päättyy keskustan satamaan siten, että koko niemenkärki kierretään (pikkusen hurjaa touhua näin minun makuun).
Tämmöisiä ihmeellisyyksiä tänne Espanjaan. Tiesitkös muuten, että Galician (itsehallintoalue, jossa nyt olemme) kieli eroaa muusta Espanjasta merkittävästi? Tämä johtuu historiallisista tapahtumista, sillä espanjalaiset ovat valloittaneet Galician alueen Portugalilta ja kieli muistuttikin alkujaan enemmän Portugalia kuin Espanjaa. Nykyään kieli on lähentynyt Espanjan kieltä pitkälti Francon aikakauden ansiosta sillä itse diktaattori Franco kielsi kielen puhumisen, vaikka hän oli itsekin alkujaan kotoisin Galiciasta (puhuvat paikalliset, että herran täytyi olla hieman pipipää tästäkin johtuen ;) ) Tämän aikakauden ansiosta Galician kieli on lähentynyt Espanjaa ja siirtynyt poispäin Portugalin kielestä.
Tiesitkös muuten myös, että yksi maailman kuuluisimmista taidemaalaraseista on kävellyt samoja kujia kuin me ja käynyt kouluaan kaupungin taidekoulussa? Herran nimi on Pablo Picasso. Nykyään kaupungista löytyy paljon Picassosta kertovaa...on katuja, kouluja, kahviloita ja mm. taidemuseo. Useat kaupungit haluavat "omia" Picasson ja myös Galician alue ja etenkin Coruna on sitä mieltä, että juuri Picasson Corunassa viettämä aika on muovannut hänen taidettaan merkittävistä juuri siihen suuntaan mihin se on mennyt. Niin... tiedä häntä.
Mutta nyt pyykkäämään!
Mukavaa päivää sinulle ja palaillaan!