maanantai 26. marraskuuta 2012

Las Palmas

Heips!

Täällä sitä ollaan!! Eilen, kun saavuimme satamaan, portilla oli poliisit vastassa sanomassa, että satamaan ei pääse. ARC eli maailman ilmeisesti suurin purjehdustapahtuma, kilpailu yli Atlantin oli viivästynyt huonon sään vuoksi ja ainoastaan kilpailuluokka lähti matkaan eilen. Cruising, eli harrasteluokka lähtee pääosin matkaan vasta huomenna eli tiistaina. Poliisit olivat kohteliaita ja ilmoittivat, että odottakaa kello kolmeen, niin nähdään mitä tapahtuu.

Laskimme ankkurin muiden noin 50 veneen viereen ja jäimme odottamaan. Laiturilla Ritva-mummi jo vilkutteli iloisesti lapsille.

Pitkään emme odotelleet, kun kohta poliisiveneen kautta viereemme tuli satamamestari joka ilmoitti, että satamaan ei asiaa tänään!! Tähän hänelle kerroimme, että meillä veneessä viisi alle kuusivuotiasta lasta, johon hän totesi, että "aaaa" ja nappasi radiopuhelimen käteensä. Keskustelun jälkeen hän ilmoitti meille, että seuratkaa perässä satamaan. Sieltä löytyi kuin löytyikin meille paikka!! Jotenkin olin luottanut tähän paikan löytymiseen alusta asti, mutta satamassa huomasin, että nämä ankkurissa olevat veneet odottivat kaikki myös pääsyä satamaan, jopa järkyttävän kookkaat katamaraanitkin! ....ja meidän rautarouva viiden pienen lapsen ansiosta lipui heidän ohitseen sataman ainoalle vapaalle paikalle...onneksi pienet kuitenkin yhdessä vilkuttivat kaikille ohittamillemme veneille hieman helpottaakseen heidän närkästystään meidän saadessa paikan ohi heidän (eräs suorastaan törkeän suuri (kolme kerrosta) katamaraani oli mm. odottanut paikkaa satamasta jo viikon) :)! Hiphei! Kannattaa tehdä lapsia (tai ainakin matkustaa heitä veneessä)!!

Espanja on siis todella lapsiystävällinen maa. Tänään siirryimme varsinaisen sataman ulkopuoleiseen satama-altaaseen, mikä meille ok, sillä hinta yöltä kohtuulliset 11 euroa!!! ja kaikki palvelut lähellä. Tämäkin satama-allas on pullollaan veneitä. Suurin osa lähdössä huomenna matkaan ARC:n mukana.

Meillä puolestaan alkoivat huoltotyöt. Tervaskannot lähtivät rannalle lasten kanssa ja me jäimme valmistelemaan venettä matkaa varten. Matkaan lähdemme, kun kaikki on valmista, eli noin 4-7 päivän päästä. Huomenna vuorossa miehistön vaihto. Tervaskannot lähtevät matkaan kohti Rovaniemeä ja tilalle saapuu ylitystiimimme :)

Mieli hyvä ja kiitollinen (satamapaikasta etenkin)....ja kroppa hikinen --> täällä on kuuma!!!