sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Aavikkoseikkailu

Neljän vuorokauden purjehduksen jälkeen normaali purjealuksen miehistö haluaisi levätä ja nukkua pois univelkaa. Minun miehistöni yhtä poikkeusta lukuunottamatta oli toista maata ja vaati kipparia käynnistämään laittoman maihinnousun. Minua hurjistutti koska maihinnousu piti suorittaa virallisen sataman kautta ja me olimme kaukaisen tulivuorisaaren suojaisessa poukamassa (Isla Graciosa). Miehistö kapinoi ja kipparin oli taivuttava maihinnousuun pidätyksenkin uhalla.

Rantautuminen sujui vaikeuksitta ja vedimme kumivenettä muutaman metrin ylös hiekalle kiinnittäen sen rakentamaamme laavakivikasaan. Varoittelin vielä miehistöäni skorpioneista ja matka aavikon läpi saattoi alkaa.

Kuljimme läpi hiekkakenttien pitkin "muinaista" joen pohjaa ihmetellen sen aikaansaamia muodostumia. Kiipeilimme kuivuneissa vesiputouksissa ja hivottelimme sisiliskoja. Aurinko poltti..

Tulivuorelle saavuttuamme lähdimme kiipeämään pitkin laavakivimurskasta koostuvaa jyrkkää rinnettä. Jokainen liike oli harkittava tarkkaan, sillä harha-askel olisi johtanut pitkän liu'un myötä ilmaiseen ihokuorintaan. Miehistökin sisäisti asian alarinteessä kompastellessaan.

Hikeä, verta ja kyyneleitä jäi meiltä tulivuoren rinteelle, mutta tunnelma huipulla haihdutti koetun tuskan. Myös palkinnot huipulla olivat, no ennenkokemattomat..

Laskeutuminen alas tapahtui toiselle puolen vuorta löytämäämme vuorikääpiöiden hyvää polkua pitkin. Saadessamme aluksemme jälleen näkyviin, tilasi miehistöni radiopuhelimella laivakokilta pihvipäivällisen. Nälän siivittämänä riensimme kohti kumivenettä.

Kumiveneen saaminen veteen oli koetus, sillä laskuvesi oli vienyt rannan kauas. Lisäksi rannalle esteeksemme oli asettautunut joukko väritykestä päätellen paikallisia nudistineitokaisia. Raivasimme tiemme läpi tyttösten, jotka pyrkivät kontaktiin miehistöni kanssa. Miehistöni oli pitkällä komennuksellaan jo turtunut tällaiseen ja keskittyi vain pöllyttämään hiekkaa neitojen silmiin.

Seuraavan aamun valjettua puolet miehistösta vaati, lisätutkimusmatkaa, toisen puolen todetessa mieluummin jäävänsä auttamaan ättiä (laivakokkia)...

Terveisin
Ultima Thulen Kippari
Lanzarote