torstai 10. tammikuuta 2013

"Skegi" kiinnitetty (Barbados)

Heips,

Täällä olemme viettäneet meille jo niin tuttua varikkoelämää pari päivää. Toissa päivänä Sanna oli vauhdikkaana ja soitti aamusta saaren ainoan nostomahdollisuuden omaavan yrityksen pomolle. Tämä ilmoitti noston tapahtuvan 45 minuutin päästä. Sanna ryntäsi makuhuoneemme ovelle ja tuumasi, että "nyt mennään!" ja niin sitä mentiin. Puhelimessa Sanna oli vielä varmistanut, että nosto todella tapahtuu 45 minuutin päästä eikä kahden tunnin päästä, mutta niinhän siinä kävi, että nosturista oli vaijeri poikki ja jouduimme odottamaan nostoa pari tuntia. :)

Eipä siinä... Noston jälkeen kaikki onkin tapahtunut vauhdilla ja nyt "skegimme" on hitsattu ja maalattu ja se näyttää todella hyvältä! (jos nyt skegi voi hyvältä näyttää)...

Ihmiset täällä ovat enemmän kuin ystävällisiä. Markku kerkesi mainitsemaan, että hän voisi myös vähän maalailla ja "tsap", maalit olivat jo vieressä. Maaleista muuten sen verran, että kun nostimme rouvan vedestä, oli pohja kasvillisuuden ja eliöstön peittämä, vaikkakin olimme pohjan maalanneet kotimaisella "myrkkymaalilla" viellä Corunassa noston yhteydessä uudelleen eli noin 4kk sitten. Ihmettelimme, kun nostoja tehtiin kuitenkin sarjatuotantona, että miksi muiden veneiden pohjat olivat lähes puhtaat ja siihen omistaja meille tuumasi, että "me emme täälä välitä kuten Euroopassa ja veneiden pohjiin laitetaan kunnon maalit". Niin no... Puolensa kaikella...

Ystävällisyydestä vielä muutama sana...Tänään ja eilen olen pessyt veneen mattoja ihan käsipelillä hankamaalla ja koko ajan on vierelläni käynyt joku ystävällisesti kysymyssä tarvitsenko jotain. Ei hetken rauhaa.. Aidan toiselle puolelle vilkaistessasi saat nähdä pusuhuuliaan töröttäviä tummaihoisia miehiä ja, kun katsot toiseen suuntaan saat kuulla kuinka mukavaa on nähdä valkoinen nainen pesemässä mattoja.... "Tervetuloa Suomeen mattolaiturille" :)

Päivällä Sannan ja Katan eilen tapaama rouvashenkilö kävi tuomassa lapsille kassillisen uusia lelujaja sekä omille lapsilleen pieneksi käyneitä uimapukuja! Suvi sai viisi uutta uimapukua!! Ei siis Ruusu mitään hätää, vaikka Suvin uimahousut lähtivät mukaanne Rovaniemelle :) Näitä uimapukuja neitimme onkin päivän sovitellut ja ollut oikein tyytyväinen... :)

Tämä ihmisten ajattelevaisuus on kyllä silmiin pistävää ja lämmittää todella sydäntä. Kerroin tänään nostofirman omistajalle kuinka minua hieman hurjistutti ajatus Barbadoksesta ja veneen pakollisesta nostosta, kun en tiennyt maasta mitään, mutta kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin. Ensimmäisenä iltana omistaja esimerkiksi kysyi joskos haluaisimme käydä kaupassa, että hän voi käyttää :) Eilen tämä Itävaltalaissyntyinen rouva käytti Sannaa ja Kataa kaupassa ja tänään hän lelujen tuonnin jälkeen vei lastillisen pyykkejämme kotiinsa pestäväksi. Siis käsittämätöntä!

Mikäs se täällä.. Huomenna pesen pilssin suolavedestä muiden hääräillessä muissa hommissaan! Täällä kaikki hyvin!